Борсите на Уолстрийт стартираха и петъчната търговия с брутални разпродажби

...
Борсите на Уолстрийт стартираха и петъчната търговия с брутални разпродажби
Коментари Харесай

Уолстрийт с масови разпродажби на акции заради коронавируса

Борсите на Уолстрийт стартираха и петъчната търговия с брутални разпродажби на акции, защото вложителите не престават да бъдат мощно обезпокоени дали оформящата се пандемия от ковид няма да докара световната стопанска система на ръба на криза, съобщи БНР.

Индексът на сините чипове DJIA отвори днешната сесия със спад от нови над 1000 пункта (спад с над 4%), като той съумя да проби с лекост под психическата преграда от 25 000 пункта за пръв път от юни 2019-а година.

Останалите съществени американски фондови показателя също отвориха с намаления от към 4%, преди и те да върна леко обратно, като необятният показател S&P500 губи 3,65%, а софтуерният Nasdaq Composite - " единствено " 2,9% от цената си.

Днешните нови брутални разпродажби са факт, откакто вечерта и трите показателя още веднъж се сринаха с над 4%, с което де факто пазарът на Уолстрийт навлезе в техническа низходяща промяна, отбелязвайки намаления с над 10% от рекордните върхове, достигнати по-рано през февруари.

Поредният борсов срив е реалност, макар че търговци и анализатори към този момент чакат, че Федералният запас ще прибегне до ново намаляване на главната американска рента на съвещанието си още идващия месец (през март). Мнозина от тях обаче показват подозрения, до каква степен това ще успее да облекчи отрицателният резултат от вирусната зараза върху международната, и в частност американската стопанска система.

Според анализатори, за в този момент няма признаци за интерес за покупки на " евтини " акции в настоящите равнища, като това евентуално няма да се случи, до момента в който не се очертае по-ясна картина за това до какъв брой необятно се е популяризирала епидемията от ковид и по какъв начин обособените страни се пробват да го овладеят болестта.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР