Борово. Обезсърчени сме от демонстративното отсъствие на социална политика от

...
Борово. Обезсърчени сме от демонстративното отсъствие на социална политика от
Коментари Харесай

Жители на Борово към БСП: Обезсърчени сме от демонстративното отсъствие на социална политика

Борово. „ Обезсърчени сме от демонстративното неявяване на обществена политика от страна на страната. Тя би трябвало да се върне в обществената си роля. Този апел насочиха жителите на град Борово към представителите на левицата по време на срещата си с тях, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . Зам.-председателят на ПГ на левицата Христо Проданов съобщи: „ България е единствената страна в Европейски Съюз, която не ползва диференцирана ставка за Данък добавена стойност за артикули от първа нужда, каквито са храните и медикаментите. Това е един от главните механизми, посредством които страната може да помогне за понижаване на цените на тези артикули. Така ще останат повече пари в хората и ще се усили потреблението “. Депутатът Георги Гьоков акцентира, че „ Визия за България “ е план, с който Българска социалистическа партия се обръща към народа, с който желае да постави завършек на прехода и да уточни различен модел за развиване на България. „ Визията е диалог - каква стопанска система, какво обучение, какво опазване на здравето, каква България желаеме “, разяснява той. Народният представител Донка Симеонова изясни, че Визията предлага обществена политика и в образованието – безвъзмездни ясли и детски градини, гратис предучилищно обучение, целодневна организация на образования, условия за здравословно хранене и опазване на здравето. На въпрос за неприятното положение на републиканската пътна мрежа, депутатът Манол Генов съобщи, че в своя план Българска социалистическа партия планува метод за събиране на средствата, с които да се реализират настоящи поправки по нея, с парите, събрани от ТОЛ системата. На въпрос за неналичието на претовареност в дребните обитаеми места, той отговори, че левицата е заложила политики за задържане на хората в техните райони.
В препълената зала в с. Ценово хората насочиха искане страната да вкара ред в рационалното потребление на дървесината. По думите им дървообработващата индустрия може да се трансформира в главен занаят, с положително възнаграждение в доста райони. Според тях би трябвало да се възвърнат интензивните култури в земеделието – плодове, зеленчуци, картофи, които да основават работни места, а страната да поеме ангажимент да им обезпечи пазар освен у нас, само че и в Европейски Съюз, по този начин и в Русия. Жителите на Ценово обявиха, че в дребните обитаеми места това ще сътвори претовареност на огромен кръг от хора. Те желаеха и двойно нарастване на минималната залата и тройно на пенсията и поддържаха предлагането във Визията - трудовият стаж да бъде определящ при образуването на пенсията.
Зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Крум Зарков съобщи: „ Има една логическа нишка, която минава през всички раздели на Визята, без значение дали става въпрос за стопанска система, опазване на здравето, обучение или районно развиване и тя е обновяване на ролята на страната “. По думите му обаче става въпрос не каква да е страната, а онази, която въпреки да сме разписали в Конституцията, към момента не сме постигнали – обществена, правова, демократична страна или казано с други думи- страна която се основава на взаимност, правдивост и независимост. Народният представител Кристина Сидорова акцентира, че без образована нация, страната ни няма да има бъдеще. „ Трябва да правим по този начин смяната в образованието, че да имаме грамотни, можещи, знаещи и мислещи българи “ сподели още тя. По думите й наложително би трябвало да има обвързване на специалностите с потребностите на бизнеса и да има държавна поддръжка за нужните на бизнеса специалности, а приключилите, да са задължени да останат тук. Депутатът Милко Недялков изясни, че би трябвало да се промени системата на ръководство в България и законите да не се одобряват пост фактум, а на база на прогноза и разбор те да подсигуряват живота, здравето и сигурността на жителите. Народният представител Лало Кирилов изясни, че бюджетът би трябвало да бъде изработен в Народното събрание след необятно разискване, с цел да може действително да се преценяват потребностите на другите обществени системи.
Като съществени проблеми жителите на с. Иваново сложиха пред представителите на Българска социалистическа партия потребността от преизчисляване на пенсиите и да се обърне повече внимание на обществено слабите и хората с увреждания. Те сложиха като приоритет грижата за децата и приканиха да не се затварят повече учебни заведения. Народният представител Йордан Младенов посочи, че задачата на Българска социалистическа партия е да доближи до повече хора от всички класи, с цел да събере повече положителни хрумвания по какъв начин да се изведе страната от блатото, в което се намира тя 27 години. Той изясни, че левицата залага на три съществени стълба в своята Визия за реализиране на това, а именно- обучение, опазване на здравето и стопанска система. В срещата взе присъединяване и депутатът Красимир Янков. Той отговори на въпросите на присъстващите в областта на сигурността.
Да се подкрепят дребните родни производители. Този главен приоритет показаха жителите на гр. Бяла пред представителите на Българска социалистическа партия. Зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Антон Кутев съобщи, че страната би трябвало да се върне към главните си функционалности в стопанската система, да подсигурява сигурността на българските жители и да им даде еднакъв достъп до опазване на здравето и обучение, които са и главните цели на Визията. Народният представител Валентин Ламбев показа плана на левицата в областта на стопанската система, приходите и данъчната политика. Депутатът Нона Йотова отговори на въпросите на присъстващите в областта на културата и медиите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР