Боровец, Банско и Пампорово са безопасни, след като са направили

...
Боровец, Банско и Пампорово са безопасни, след като са направили
Коментари Харесай

Министерството на туризма: Ски курортите в България са безопасни

 Боровец, Банско и Пампорово са безвредни, откакто са създали съществени вложения, с цел да съблюдават противоепидемичните ограничения. Така от Министерството на туризма дадоха отговор на апелите на немския канцлер. Ангела Меркел изиска затваряне на зимните курорти в Европейски Съюз през идващите месеци поради обстановката с ковид.

От българското министерство на туризма декларират, че наблюдават информациите от страните в Европейски Съюз във връзка ограничаващите ограничения, свързани с преодоляване на разпространяването на Коронавирус -19. За разлика от огромна част от европейските страни, които постепенно премахват рестрикциите, България в този момент вкарва своите ограничаващи ограничения и те ще са в сила до 21 декември, припомнят от Министерството на туризма.

Оттам прибавят, че страната ни още през октомври въведе единни правила за противоепидемични и санитарни ограничения в курортите във връзка идния зимен сезон 2020/2021 година Целта е да се подсигуряват здравето и сигурността на туристите, а България да отбрани статута си на здравословна и сигурна дестинация, заяви Нова тв.

Мерките обгръщат активността на кабинковите въжени линии, седалковите лифтове и влекове. Туристите наложително би трябвало да покриват носа и устата си с маска или друго защитно средство при престой в кабината и на въжен превоз станциите. Броят на пътуващите в закритите лифтови уреди може да бъде лимитиран по преценка на оператора. Кабините трябва да се дезинфекцират по график, а в ски дрешниците да се вкара специфична организация за отдалеченост и стерилизация. Групите в ски учебните заведения не могат да надвишават 10 души.

Към днешна дата изрично можем да твърдим, че ски курортите Боровец, Банско и Пампорово дават отговор на поставените условия вследствие на направените от тяхна страна съществени вложения, декларират от Министерството на туризма. Проверките потвърждавали високото равнище на сигурност и сигурност в зимните комплекси.

Позицията на ведомството е, че няма да бъдат позволени взаимни отстъпки с противоепидемичните ограничения.

Както и през летния сезон, по този начин и през зимния България ще разчита главно на вътрешен туризъм, както и на посетители от прилежащите балкански страни. Германските туристи, които практикуват зимни спортове в България, по принцип са малцина. А през сегашния сезон са анулирани всички чартърни стратегии оттова, се споделя още в известието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР