Борнемут най-накрая сложи край на ужасната си серия от 12

...
Борнемут най-накрая сложи край на ужасната си серия от 12
Коментари Харесай

Борнемут спря пропадането с гръмка победа над пряк конкурент в дъното

Борнемут най-сетне постави завършек на ужасната си серия от 12 следващи мача без триумф в Премиър лийг, 11 от коиго загуби. Тази вечер “Черешките” най-сетне се завърнаха на правилния път с гръмка победа с 3:1 над един от директните си съперници в борбата за избавление в лицето на Брайтън.

Домакините на “Виталити Стейдиъм” откриха резултата в 36-ата минута, когато една лоо изчистена топка попадна в Доминик Соланке, който незабавно я подаде за Хари Уилсън, а той с акуратен удар означи за 1:0.

Само пет минути по-късно резултатът бе подсилен. При едно центриране от корнер Паскал Грос работи неприятно и си означи автогол за 2:0.

Третият гол за домакините бе дело на Калъм Уилсън в 74-ата минута. Той получи пас на скорост и по малко чудноват метод съумя да овладее топката след рикошет в крайници на бранител, след което останал очи в очи с вратаря не сгреши за 3:0.

В 81-ата минута Брайтън направи загубата си малко по-почетна. Една неприятно изчистена топка се озова в Аарън Муй, който със страховит шут я заби във вратата за крайното 3:1.

Въпреки тази победа Борнемут остава под чертата на 18-ата позиция с 23 точки. Брайтън пък се намира на 15-ото място във краткотрайното класиране с 25 извоювани точки досега.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ Премиър лийг 24 кръг, вторник 21 януари  Борнемут 3:1краен резулат  Брайтън
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР