Борнемут. Борнемут се завърна в Премиър лийг! Черешките се присъединиха

...
Борнемут. Борнемут се завърна в Премиър лийг! Черешките се присъединиха
Коментари Харесай

Борнемут се завърна в Премиър лийг

Борнемут. Борнемут се завърна в Премиър лийг! " Черешките " се причислиха към Фулъм и станаха вторият отбор от Чемпиъншип, който си обезпечи влизане в елита. Това стана факт откакто възпитаниците на Скот Паркър завоюваха мача против Нотингам с 1:0 и по този начин кръг преди края към този момент няма по какъв начин да бъдат изместени от второто място в крайното класиране.

Това бе директен дуел сред втория и третия във краткотрайното класиране и тъкмо по тази причина срещата бе с подобен голям заряд. Домакините на " Виталити Стейдиъм " съумяха да изтръгнат трите точки с гол на Кийфър Муур в 83-ата минута. Попадението пристигна след ужасно заучено състояние от фаул. Филип Билинг вместо да стреля към вратата, подаде за непокрития Муур в наказателното поле, а той с техничен удар съумя да прати топката в мрежата.

Така Борнемут събра актив от 85 точки и си подсигурява второто място в крайното класиране. Нотингам остава на третата позиция със 79 точки и ще играе в плейофа за влизане в Премиър лийг.

" Черешките " се завръщат в елита на Англия след единствено един сезон в Чемпиъншип. Това ще бъде 6-о присъединяване на тима в Премиър лийг в неговата 123-годишна история.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР