Борна Чорич постигна една от най-значимите победи в своята кариера,

...
Борна Чорич постигна една от най-значимите победи в своята кариера,
Коментари Харесай

Чорич детронира Федерер в Шанхай

Борна Чорич реализира една от най-значимите победи в своята кариера, откакто се класира за първия си край на шампионат от сериите Мастърс 1000 в Шанхай.

21-годишният хърватин завоюва с 6-4, 6-4 против Роджър Федерер и по този метод детронира швейцареца, който предходната година сграбчи трофея след триумф във финала против Рафаел Надал. Освен че не съумя да отбрани купата си от предходния сезон, 20-кратният първенец на шампионати от Големия шлем ще отстъпи и втората позиция в международната класация на Новак Джокович, който по-рано мина с лекост през Александър Зверев.

Предпоставките за оспорван дуел сред Федерер и Чорич бяха налице, откакто двамата изиграха два мача през сезона и си разделиха по една трисетова победа – Федерер спря хърватина към финала в Маями, до момента в който младият гений победи швейцареца на един от обичаните му шампионати в Хале в спор за купата.

Срещата стартира с ранен пробив за Чорич, който сервираше превъзходно в откриващата част и не разреши на по-именития си съперник да го затрудни. Федерер нямаше въодушевление в играта и несъмнено не изглеждаше в темп, като от съмненията му се възползва Чорич, който завоюва с 6-4.

Във втория сет картината не се промени, като сходно на първата част, по-младият от двамата стартира с пробив и макар някои моментни проблясъци от швейцарския маестро, Чорич по този начин и не бе усложнен съществено на личен сервис и закономерно се класира за първия си край на шампионат от сериите Мастърс 1000.

Там той чака устременият към първата позиция в света Джокович, който ще се бори за 32-та си купа от тези влиятелни съревнования и общо четвърта в Шанхай. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР