Борна Чорич напомня за славните дни в кариерата си и

...
Борна Чорич напомня за славните дни в кариерата си и
Коментари Харесай

Приказката продължава: Чорич не остави шансове на Алиасим и е 1/2-финалист в Синсинати!

Борна Чорич припомня за славните дни в кариерата си и се радва на истински тенис подем през тази седмица на Мастърса в Синсинати, където реализира популярен триумф над Рафаел Надал във втория кръг на конкуренцията и поведе 22-кратния първенец от Шлема с 3:2 победи в съперничеството им. Ако си позволим обаче да върнем лентата обратно, то ще забележим редица травми, които извадиха тогавашния номер 12 отвън кортовете за интервал от една година, а от завръщането си насам хърватинът просто не беше същият човек и инкасира куп провали на надпревари от сериите " Чаланджър ".

Балканецът безспорно изстрада доста, преди ориста да му се усмихне в хода на тази седмица и той прави необикновен рейд в щата Охайо, почнал от гореспоменатия триумф против Матадора, като сега наподобява повече от насочен към това да ознаменува завръщането си с дебютна за сбирката си купа от категория " Мастърс 1000 ". Чорич през днешния ден във етапа на четвъртфиналите записа следващата си знакова победа, откакто показва идеален тенис изчистен от грешки, с цел да надвие един от най-силните състезатели за сезона в лицето на Феликс Оже-Алиасим след час и 40 минути на корта - 6:4 6:4. С триумфа си международният номер 152 се класира за полуфинал и само спечелилият всред Камерън Нори и младежа Карлос Алкарас го дели от място в мача за купата.

Хърватинът одобри извънредно отбранителна роля още от дебютните минути на дуела, като застанал над четири метра зад главната линия, връщаше всички топки в очертанията на корта и провокира неточности в атакуващия жанр на канадеца, с цел да се поздрави с ранен пробив задатък - 3:1. Впоследствие Чорич разви още повече играта си и стартира да излиза наоколо до мрежата, затруднявайки в допълнение Оже, което му донесе нова поредност от брейкболи, при чиято реализация се провали, но това не му попречи чрез безупречно показване на начален удар да победи в откриващия сет.

Във втората част бяхме близо на два пъти да забележим бърз процес на събитията, откакто балканецът непрекъснато притискаше с надълбоко пласирани форхенди международния номер 9, само че канадецът не се пречупи и оцеля, отразявайки серия брейкболи. Контролът върху протичащото се на Чорич обаче закупи нови граници в седмия гейм, когато международният победилият Рафаел Надал тенисист извади най-хубавото от играта си на показ, заради което неточностите от ракетата на Оже не закъсняха, с цел да забележим пробив с решаващо значение в актива на международния номер 152, който не посрещна нито един брейкбол в хода на целия конфликт и закономерно се поздрави с успеха.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР