Борисов заема мястото на Вежди Рашидов, който беше избран за

...
Борисов заема мястото на Вежди Рашидов, който беше избран за
Коментари Харесай

Борисов стана член на Комисията по външна политика

Борисов заема мястото на Вежди Рашидов, който беше определен за член на Комисията по вероизповедания и тъжби на жителите.

Изборът му провокира спор сред " Възраждане " и ПП-ДБ. Цончо Ганев разгласи, че групировката му няма да взе участие в гласуването, както са постъпили и когато Делян Пеевски беше препоръчан от Движение за права и свободи за член на Комисията по конституционни въпроси, с цел да не се трансформират в заслон, скриващ същинската управническа коалиция.

" Това са опити на хората, които влезнаха в Народното събрание и сега имат министър-председател на ротационно ръководство, след което ГЕРБ да поемат това ръководство, да изясняват на своите си гласоподаватели да си измиват ръцете с това, че те са срещу, че те не желаят Пеевски, а в тази ситуация може би ще кажа и ще обясня, че те не желаят и Борисов ", съобщи той.

" Няма да взимаме отношение като в този момент, когато в комисия по външна политика се предлага член да бъде Бойко Борисов. Законно, изцяло обосновано е, има цялостно право да влезе в тази комисия, по този начин както Пеевски може да дефинира дневния ред на комисия по конституционни въпроси, по този начин е изцяло обосновано Борисов да дефинира дневния ред на външната ни политика в Народното събрание ", съобщи Цончо Ганев - заместник-председател на " Възраждане ".

От ПП-ДБ им припомниха, че като не гласоподаваха " Възраждане " дефакто поддържаха влизането на Пеевски в конституционната комисия.

" Когато трябваха 30 гласа в действителност, с цел да не се случи този акт, вашите 37 бяха извадени и вие услужихте услужливо. Сега сте борци и ще спирате Борисов във външна комисия. Не се срамувайте, че помогнахте на господин Пеевски да влезе в конституционна комисия ", сподели Настимир Ананиев - народен представител от ПГ на " ПП-ДБ ".

Независимият Радостин Василев нападна персонално Борисов.

" Миналата седмица, сътрудници, когато имаше комисия по имунитетите, господин Борисов го нямаше тука, само че за комисия по външни работи е дошъл, с цел да бъде определен. Най-вероятно ще дава отговор за двустранните връзки с република Испания, то дори не е република. С испанските връзки. Миналата седмица се бяхте скрил като Зайко Бойко. Излезте и ми направете имитация на изявлението - за какво желаете да сте в тая комисия и защо тъкмо ще отговаряте ", съобщи Радостин Василев.

Реакцията на Борисов не закъсня.

" Той желае да ми притегли вниманието, тъй като е нищожен . 2 години нас ни няма в ръководството и още веднъж този Зайко Байко, който е ужасно рисков вълк. Той всява подобен боязън, че просто се разтреперваме, като направи партия като Гешев и се яви на избори и на изборите ще го последва същата орис, която я последваха всички други партии ", съобщи водачът на ГЕРБ.

След като повече от месец парламентарните комисии работят без управления през днешния ден стана ясно, че ГЕРБ е договорила разпределението на управлението. Ще ги ръководят всички партии отвън ПП-ДБ, с цел да има надзор върху изпълнителната власт.

" Ще върнем всичко в Народното събрание. Те избраха министри, заместник-министри, сменят организации, сменят всичко, не ни питат, в случай че желаят да питат, тяхна работа, след 8 месеца ще е противоположното ", съобщи Бойко Борисов. ГЕРБ са поели ангажимент към ПП-ДБ само за Кирил Петков, който ще управлява комисията по европейските въпроси.

Без разногласия бяха признати предложенията на ПП-ДБ за промени в състава на комисиите - съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков да стане член на Комисията по въпросите на Европейския съюз, Бойко Рашков - на Правната комисия, а влезлият на мястото на Николай Денков някогашен народен представител от Движение за права и свободи Бюнямин Хасан - на Комисията по обучение и просвета.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР