Борисов управлява трети мандат. Всичко в държавата трябва да му

...
Борисов управлява трети мандат. Всичко в държавата трябва да му
Коментари Харесай

Господин премиер, кой иска да ви свали от власт?

Борисов ръководи трети мандат. Всичко в страната би трябвало да му е ясно. Ако е желал, да е изучил и кътните зъби на всеки по-активен българин. Кои са тъмните сили, които един път към този момент са ви принуждавали да подадете оставка?

„ Толкова ювелирна и хубава интервенция отново ни спретнаха. Използваха времето, че сме в чужбина и съзнанието ни е ангажирано там и се пробваха да създадат тази работа. Тези хора са ме сваляли един път от власт. Сега желаят да създадат същото. Е, няма да стане! “

Това сподели на ексклузивен брифинг в Народното събрание министър председателят Бойко Борисов. И в доказателство, че ръководещата коалиция, затова – държавното управление, е устойчиво, той застана пред медиите дружно с ръководителите на парламентарните групи, подкрепящи кабинета - Цветан Цветанов на ГЕРБ и Волен Сидеров на „ Обединени патриоти “.

Поводът за изключителната изява бе абсурда към договорката за продажбата на енергоразпределителното сдружение ЧЕЗ.

Ходът на премиера е понятен, желае да успокои напечената конюнктура, в която медиите към този момент започнаха да се оглеждат задават ли се предварителни избори. Но вместо да посее успокоение, пося подозрения.

Защото остави след себе си въпроси.

Главният – господин министър председател, кой желае да ви смъкна от власт? При това още веднъж? Кои са тези тъмни сили? Кой, в случай че не вие би трябвало да знаете това – управлявате трети мандат, всяка заран на бюрото ви чакат отчетите от шефовете на специфичните служби.

И не можете да не знаете кой клати властта?! Казвате, че ще „ разнищите “ тези хора. Защо не го направихте до момента? От 2009 година изтече толкоз време, в случай че сте желали, да сте изучили и кътните зъби за всеки по-активен българин – знае се, че нацията понижава.

Но вместо да сте направил това, вие, господин Борисов, говорите за „ тея гадове “. Дори без да ги назовавате. Може би имате поради ЧЕЗ? Така излиза от подтекста на конференцията – нали поради ЧЕЗ я свикахте, нали по тази причина разговаряхте изключително по телефона с чешкия си сътрудник Андрей Бабиш.

Една непозната компания, оперираща на българския пазар, ли клати държавното управление?! Втори път, откакто един път го е сваляла?!

Ако е по този начин, това е голям скандал, изключително като се има поради, че става в страната, която ръководи Съвета на Европейски Съюз.

Това ли е усещането, което желаете да оставите, господин Борисов?

Или плашите някого, който си знае? Но ние, жителите, не знаем. А би трябвало, тъй като живеем в свободна и демократична страна.

Или може би министър-председателят Бойко Борисов още веднъж се опита да се измъкне от сериозната обстановка, в която е попаднал, с безадресно говорене и цветните изречения. Той ги обича. Те постоянно са му помагали да комуникира с хората. Може би и през днешния ден му помогнаха. Може би помогнаха и на застаналите от двете му страни Цветан Цветанов и Волен Сидеров.

Защото никой не попита какво става в ръководещата коалиция. Сидеров желае ли още оставката на Делян Добрев - шефа на парламентарната енергийна комисия? Искаше я не поради ЧЕЗ, а поради изречената закана да смени „ Атака “ с „ Воля “ на Марешки (сякаш депутатите и парламентарните групи са безлични и безволеви фигуранти). В паниката след конференцията Добрев се извинил на Сидеров и „ Атака “. И край?!

Но свадите в политиката имат едно настойчиво качество. Нямат край. Най-неочаквано ще пристигна идващият – белким някой очакваше напрежението в Здравната каса? Нима някой очакваше Гинка Върбакова от Пазарджик, за която в действителност от дълго време се знаеше, че желае да купи ЧЕЗ, по този начин да подпали чергата на държавното управление?!

И министър-председателят би трябвало да знае отговорите на всички тежки въпроси, които ще се появят. Това се чака от него, по тази причина е отпред на държавното управление. Думата държавно управление идва от "правя ".

Борисов не може постоянно да се измъква с безадресни закани и безадресно говорене. Стана ретро!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР