Борисов удари дъното. В работно време отиде да играе футбол,

...
Борисов удари дъното. В работно време отиде да играе футбол,
Коментари Харесай

Възмутително! Борисов стана рекламно лице на хазарта, докато рита мач в работно време

Борисов удари дъното. В работно време отиде да играе футбол, а на игрището се появи с реклама на хазартна компания на гърдите. Това демостративно неуважение на законите на страната – да не приказваме за моралното изражение на постъпката – шокира доста хора.
Спортисти могат да популяризират спонсори и рекламодатели, само че това е неприемливо за политици, тъй като може да се одобри като договорка с частни компании.

Фирмата Ефбет е благосъстоятелност на предприемача Васил Божков.

Мачът сред ветераните на „ Витоша “ – Бистрица, (известен повече като „ Бистришките тигри “) и „ Левски “ се игра на 2 ноември. Спортната изява бе отразена от всички национални медии, също в уеб сайтове, вестници и телевизионни канали в страната. По този метод логото на хазартната компания и рекламното лице Борисов са били забелязани от над 2 млн българи.

Оборотът на Ефбет за 2017 година щял да доближи космичеките 700 млн лв., настояват специалисти. Не е ясно дали Борисов получава хонорар като рекламно лице на Ефбет, която е комплекс от верига
казина, спортни питейни заведения и онлайн уебсайт за залагания. Марката е съсредоточена в хазартния и развлекателния бизнес. Според изявления в Уикилийкс името на Божков (с прякор Черепа) е свързвано със подозрителен бизнес и връзки с подземния свят.

Вероятно обаче всичко това са единствено клюки, тъй като другояче надали министър председателят Борисов би рекламирал обществено Ефбет, разясняват наблюдаващи. Със сигурност и финансовият министър Владислав Горанов, който е прочут със своята праволинейност, би се намесил, в случай че имаше нещо нередно… А той приветствал сходни изяви.

„ Пряката реклама на
хазартни игри е неразрешена, тъй като се допуска, че публичния интерес - нашият и на децата ни го изисква. Съгласно Закона за хазарта директна реклама е директното призоваване на потребителите да вземат участие в хазартни игри “. Това обявиха адвокати, помолени да разясняват абсурда. Според тях родители биха могли да заведат каузи против компанията или премиера, тъй като директно са рекламирали хазартни игри в най-гледаното време и децата им биха могли да възприемат това като призоваване да купуват талони или да вземат участие в хазартни игри по различен метод. Така е по закон, само че министър председателят Борисов е над законите, когато става дума за благородни инициативи като футболен мач и персонален образец.

Припомняме, че по време на кабинета „ Борисов-2 “ финансовото министерство и организация „ Митници “ рекламераха в взаимна акция с „ Булгартабак “ вредите от котрабандните цигари. В същия интервал турските служби и финансови контролни органи излязоха с отчет, който уличаваше точно „ Булгартабак “ в контрабанда на цигари в посока Турция, Сирия, Ирак и други страни. Нито прокуратурата, нито ДАНС или Министерство на вътрешните работи се заеха да проверяват закононарушението.

За абсурда с рекламирането на
хазарт от премиера Борисов би трябвало да има незабавна реакция от Държавната комисия по хазарта. Това обаче няма да стане, тъй като неин ръководител е Огнемир Митев, считан за приближен човек на Божков и Борисов. Името на Митев бе забъркано в различен скандал през 2014 година, когато се оказа, че хазартните компании на Божков не са платили и лев налози поради „ недовиждане “ при гласоподаване на ремонти в закона за хазарта. Неочакваният подарък е обезпечен от "недоглеждане " в препоръчани от депутата от Движение за права и свободи Йордан Цонев ремонти в закона за хазарта, признати през 2013 година и влезнали в действие от 2014 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР