Борисов, ЦИК и вицепремиерът Томислав Дончев сладко спинкат по въпроса

...
Борисов, ЦИК и вицепремиерът Томислав Дончев сладко спинкат по въпроса
Коментари Харесай

Манолова: Борисов, ЦИК и Дончев сладко спинкат за машинното гласуване

Борисов , ЦИК и вицепремиерът Томислав Дончев сладко спинкат по въпроса за машинното гласоподаване , тъй като машините нямат чекмеджета и вътре в тях няма кюлчета, револвер и пачки. Борисов знае, че няма по какъв начин да получи задоволително гласове на идващите избори, по тази причина желае още веднъж да краде вота на хората с сходни протоколи. Палим този огън, тъй като Борисов по естествен метод не ни чува и не ни вижда. Ако има инстикт на пожарникар и в случай че не желае този огън да му възпламени стола в Министерски съвет, да бръкне в огъня.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова пред ЦИК , където бяха изгорени преработените протоколи от локалните избори в София.

Това са 900 дописвани, надписвани, пренаписвани по доста пъти и с доста зачерквания и замазвания протоколи от локалните избори в София. Това са протоколите, с които беше сменен вотът на гласоподавателите в столицата. Това е същинска кражба на гласове. Прокуратурата се занимава с кражбата по домове, само че не и с кражбата на гласове, добави Манолова.

Ако не принудим ЦИК и Борисов да вкарат машинно и електронно гласоподаване, идващите парламентарни избори ще са същите като в София - фалшифицирани. Изборите в страната ще се трансфорат в София 2 – с кражба на гласове на българските жители. От август предходната година в Изборния кодекс е записано, че всички избори би трябвало да са с машини. Въпросът е къде са машините година по-късно, къде е публичната поръчка, с която да се наемат и купят машини. ЦИК умишлено не предприе никакви дейности, не взе никакво решение за снабдяването с машини. Това е станало „ по заповед на щуката “, с цел да открадне изборите в страната, както ги открадна в София, безапелационна бе Манолова, като визираше премиера Бойко Борисов.

Председателят на „ Изправи се.БГ “ изясни, че под натиска на митинга, ЦИК е подготвила документи за публичната поръчка за машините.

Липсва едно число – броят на нужните машини. Числото е елементарно – 9000 секции, по две машини в секция – 18 000 машини. Но ЦИК не афишира процедурата поради Борисов и тъй като чака Народното събрание да анулира машинното гласоподаване , сподели Манолова.

Призовавам президента Румен Радев да свика КСНС за почтени избори. Да извика ЦИК и да упорства за машинно гласоподаване. Време е да ги попита къде са машините, тъй като от срещата през февруари минаха шест месеца, добави тя.

Въпросът ми е и към Борисов , към Корнелия Нинова, към Мустафа Карадайъ, към Христо Иванов, към Валери Симеонов, към Веселин Марешки. Всички те имат представители в ЦИК. Защо нито един от техните представители не направи нищо за оповестяване на публичната поръчка за машините? Борисов , който обезпечи пари за машините, има седем члена в ЦИК и назначи вицепремиера Томислав Дончев да дава отговор за машинното гласоподаване , да разгласят неотложно процедурата за закупуване на машини, с цел да има машини и почтен избор на идващите избори, акцентира Манолова.

Ако желаете този огън, който сега гори пред Министерския съвет и пред ЦИК , да не се изсипе пред партийните ви централи, накарайте представителите си в ЦИК да проработят по закон и в полза на българските жители. Този път фалшификациите няма да минат, статуквото няма да се запази с фалшификации, безапелационна е Манолова.

Тя напомни, че по делото за анулиране на резултата от локалните избори в София съдът реши, че няма проблем с 900 пренаписвани, зачерквани, подписвани, дописвани протоколи. Няма проблем със 100 000 гласоподаватели разлика сред двата тура в София, с 24 000 недействителни бюлетини, със 7000 следени гласа с импортирани извън бюлетини в секциите във Филиповци и Факултета, със 7000 гласоподаватели, дописани под линия не по открития ред, няма проблем с 3000 жители на държави-членки на Европейския съюз, които действително ги няма в София, само че са дописани в изборните описи и от тях има и дали своят вот.

Тя добави, че има и втори вид за обезпечаване на машините за гласоподаване – Белгия има 30 000 машини за гласоподаване и българското държавно управление може да наеме машини от Белгия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР