Борисов шикалкави доста непохватно и глупаво. Ако кандидатът на неговата

...
Борисов шикалкави доста непохватно и глупаво. Ако кандидатът на неговата
Коментари Харесай

Дуелите в наше село са демоде: удрят с куршум от засада или с клевета

Борисов шикалкави много несръчно и неуместно. Ако претендентът на неговата партия е заслужен човек, прочут на всички и потвърдил се политик от какво ще се опасява? Как ще го „ докопат “, в случай че не е обвързван с пачките и кюлчетата от чекмеджето, с Барселонагейт, шизофреничната история с Мата Хари и топлата дружба на Борисов с Иван Гешев? Гласоподавателите знаят по какво да правят оценка претендентите за високия пост. Борисов, да вземем за пример, все повтаря, че Радев е разединител на нацията, подкупен, служебното държавно управление унищожава страната, следи го с дрон даже в спалнята, праща му Мата Хари да снима подправени пари и злато, укорява го, че негови съветници са клиенти на прокуратурата и прочие Това значи ли, че е „ докопал “ своя противник от „ Дондуков “ 2 и се „ разправя с него “, макар, че има имунитет? Защото по този начин илиза.

Изглежда Радев настъпи Борисов по най-слабото място – омразата на водача на ГЕРБ към него. Борисов се смята за най-силен в пропагандата против настоящия държавен глава, в тази агитация вземат участие най-близките му съратници. Въпреки това Радев има най-високо публично утвърждение. Изглежда, че вторият мандат му е в „ забрадка вързан “.

Рано е за шампанско. Всяка кандидатска двойка от редиците на ГЕРБ в действителност наподобява обречена против Радев – Йотова. Томислав Дончев, Екатерина Захариева, Даниел Митов и други нямат огромни шансове. Но Бойко Борисов? Вежди Рашидов преди дни съобщи, че е честен, мачо, хората го харесват, а в чужбина му имат доверие. Преди време същото говореше Георги Марков, само че от известно време избира да пести суперлативите за своя приятел. Сигурно има причини…

Борисов не е за подценяване. При добра готовност членове и симпатизанти на ГЕРБ ще реализиран към 350-400 хиляди гласа. От Движение за права и свободи са разлютени на Радев поради „ оня “ въпрос към водача Карадайъ за родината и дават обещание да дадат своя принос за неизбирането му за втори мандат. Ако изпълнят заканата, техни гласове могат да се „ прелеят “ към Борисов.

Своето ще получи и претендентът на „ Демократична България “ на първи тур. Също и водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов. По нещичко ще пернат и другите двойки в конкуренцията. Това прави успеха на Радев на първи тур под подозрение. Не е наложително да стане по този начин, само че е допустимо. Зависи и каква ще е изборната интензивност и кой по какъв начин ще стимулира своя електорат.

Прибавете борисовите медии, които не стопират канонадата против Радев, брачната половинка му, кръга му.

Но до конфликт Радев – Борисов надали ще се стигне. Експремиерът е огромен на думи, само че слаб, когато би трябвало да потвърждава нещо със лични сили. Той в действителност се крие зад тила на съпартийците си, обикаля с джипката и прави нелепи изявления пред шепа подбрани правилни и подвластни хора.

Остава му ход да пита Конституционния съд дали Радев не е придобил американско поданство до момента в който е живял и учил в Съединени американски щати. Това, несъмнено е цялостен парадокс, само че и наличието към момента в политиката на Борисов не е по-малък парадокс. Ако той победи Радев, триумфът ще е неизразим, а празненства ще си върне позициите. Загуби ли обаче – това ще е неговият край. Като политик. Животът му ще продължи по комплицирания път през следствие на ръководството му, правосъден развой и заселване в някоя от килиите, където изпрати свои съперници благодарение на правилния Гешев. Верният към този момент.

В повестта „ Двубоят “ на Александър Куприн има такава мисъл: Бият единствено оня, който се опасява, че ще бъде обичай.

Същият случай в наше село…

И като стана дума... През 1933 година Елин Пелин публикава във в. " Щурец " разказът " Смелост ". В него класикът написа: " Да се явиш лице против лице с един съперник и с напълнени револвери да изкупувате някаква си накърнена чест! Това не звучи ли на варварщина? Не е ли по-практично и по-целесъобразно да го причакаш някъде на мрачно и да му светиш маслото с един вистрел. Защо са нужни тук церемонии, мятане на ръкавици, премерване на крачки. Тези работи за нервите на актуалния цар на цивилизацията - индивидът - са непоносими. " И още: " Ако не ти стига кураж да го гръмнеш из засада заради това, че имаш естествено омерзение от кръвта, то можеш да го убиеш морално посредством клюка, посредством конспирация, посредством пресата. Това са легални средства, с които изцяло безвредно можеш да си послужиш, без да показваш своята висша добродетел смелостта ".

Нали ви споделих да не подценявате Борисов?

Емил Азар
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР