Борисов се появи в парламента, за да отговори на въпрос

...
Борисов се появи в парламента, за да отговори на въпрос
Коментари Харесай

Премиерът: Ядосвам се - всички ни подкрепят за Шенген, но само на трибунка


Борисов се появи в Народното събрание, с цел да отговори на въпрос на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова заложен преди повече от два месеца, дали България желае или не желае да влиза в Шенген. Преди да зададе въпроса си обаче Нинова изчете декларация, в която разкритикува ръководството за метода, по който бяха извършени изборите, за водния режим в няколко обитаеми места, за концепцията първият ден от болничните да не се заплаща, за свадите с къщите за посетители, за това, че министър председателят е пътувал до Хърватия за партиен ангажимент с държавния авиоотряд.

" Изводът е, че цели системи се разпадат. Вие сте некомпетентни да управлявате, да контролирате процесите. ОТ ГЕРБ играете танго две напред - едно обратно. Така беше с болничните, по този начин беше с тежките случаи в опазването на здравето. Не желая да спекулирам с тях. Сутрин едно - вечер друго. Така не се ръководи страната. Уволнявате стремително, с цел да потушите напрежението, само че проблемите остават и се задълбочават. Следващата калинка продължава по този начин до новата рецесия. И по този начин - 10 години танго на премиера, 10 години разпад на системите ", сподели тя.

По думите ѝ никакви оставки по веригата надолу не могат да трансформират отговорността за ставащото в страната. " Вие обичате националния език, той е споделил, че рибата се вмирисва от главата. А отговорността на първия се носи с оставки ", заключи Нинова.

Още до момента в който тя четеше, министър председателят я репликираше, а от залата се чуваха възгласи.

Оставките на Борисов и кой и желал да смъква Нинова
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР