Борисов разпореди на депутатите си да не гласуват промените в

...
Борисов разпореди на депутатите си да не гласуват промените в
Коментари Харесай

Борисов предлага поправките в КЗ да бъдат подложени на широк обществен дебат

Борисов разпореди на депутатите си да не гласоподават измененията в Кодекса за застраховането

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов разпореди на парламентарната група на партията да не гласоподава импортираните промени в Кодекса за застраховането, заяви пресцентърът на партията. Поправките са импортирани на 1 ноември от ръководителя на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Борисов в този момент предлага поправките първо да бъдат подложени на необятен публичен спор.

Причината за предлаганите промени е тълкувателно решение от началото на лятото на Върховния касационен съд, с което се разшири кръгът на хората, които могат да претендират за материално обезщетение вследствие гибел на пътя. В компенсацията към този момент са включени братя, сестри, родственици от втора степен, баби, внуци и всеки, който може да потвърди трайна прочувствена връзка със починалия.

Стоянова предлага най-високата сума да е 20 хиляди лева обезщетение за брачна половинка или индивида, с който съжителства починалият. Такова обезщетение се предлага и за децата, в това число осиновените, както и за всеки родител, в това число осиновител.

По 15 хиляди лева се оферират за всеки брат или сестра и по 5 хиляди лева, по изключение, за човек, който е основал прочувствени връзки със починалия.

Заради решението на съда Комисията за финансов контрол разгласи, че тези компенсации няма да могат да се покриват, в случай че цената на застраховката " Гражданска отговорност " не се увеличи доста. Асоциацията на застрахователите пресметна, че сред 800 млн. лева и 1.3 милиарда лева ще е " дупката " сред приходите и разноските им, в случай че цената на застраховката " Гражданска отговорност " остане непроменена.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР