Борисов приема протестиращи майки на деца с уврежданияПремиерът Бойко Борисов

...
Борисов приема протестиращи майки на деца с уврежданияПремиерът Бойко Борисов
Коментари Харесай

Борисов приема протестиращи майки на деца с увреждания
Премие

Борисов приема протестиращи майки на деца с увреждания
Премиерът Бойко Борисов ще се срещне през днешния ден с протестиращи майки на деца с увреждания, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Вчера Борисов съобщи, че „ измененията в законодателството, по които работим, ще подсигуряват по-голяма финансова поддръжка за хората с увреждания и по-добри услуги за тях “. Той организира диалог с бащата на Петър Мавродиев от Пловдив, който остави сина си в приемната на Министерски съвет, на грижите на министър-председателя. Премиерът предложения Емил Мавродиев, бащата на 18-годишното момче, да взе участие в идната среща по проблемите на хората с увреждания. На нея бащата ще може да даде своите съответни оферти за по-ефективното разходване на средствата в тази сфера.

Майките на деца с увреждания излязоха през вчерашния ден на народен митинг и с едноминутно безмълвие, черни балони и флагове в памет на децата с увреждания, недочакали измененията в законодателството показаха недоволството си от безгрижието на страната към техните проблеми. "Хора, осъзнайте едно – майката няма его, което вие да смачкате. Жената има своята суетност, само че не и майката. Тя е подготвена 24 часа в денонощието да поддържа, отбрани и резервира живота на своите деца. Затова, господа ръководещи – няма да може да купите майката, тя не е политически ангажирана – тя не да раздели здравото си дете от болното, както дясната си ръка от лявата и ще ги пази до гроб “, съобщи майка в обръщение до министрите с вярата да я чуят.

Майки участваха и в среща в общественото министерство дружно с омбудсмана Мая Манолова, отрасловия министър Бисер Петков, на която разискаха проектозакона за хората с увреждания. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР