Борисов, Пеевски и други лидери на политически партии в България

...
Коментари Харесай

Маршъл Харис: Решението по закона "Магнитски" е сигнал за разграждане на модела "Пеевски-Гешев-Борисов"

" Борисов, Пеевски и други водачи на политически партии в България би трябвало да са засрамени. Техните опровержения и неистини в действителност показват силата на американските наказания. (Внезапният завой на Даниел Митов по редица проблеми с върховенството на закона е изключително обезпокоително.) Тези наказания имат капацитета да доведат до промени в българската правосъдна и политическа система и до възобновяване на медийните свободи в България по забележителен метод, тъй като:

а) Борисов и ГЕРБ са нанесли големи вреди на тези институции, б) Пеевски е извънредно овластен, по гибелен за българското общество метод, състезател ".

Това сподели пред " Капитал " Маршъл Харис*, ръководещ съучастник на основаната във Вашингтон лобистка компания Alexandria Group International, която съставлява Атанас, Пламен и Христина Бобокови, като през август предходната година от тяхно име подава в Държавния департамент на Съединени американски щати разбор на обстановката в България, следствието против Бобокови и връзките сред Бойко Борисов, Делян Пеевски и основния прокурор Иван Гешев. Харис беше помолен да разяснява смисъла на огласените от американското държавно управление наказания по световния закон " Магнитски " поради " забележителна роля в корупцията в България " против Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков.

Според някогашния дълготраен посланик, в това число в София през София през 1989-1990 година на мястото на една естествена демократична страна в България е имало " голямо незаконно начинание ", основано от Борисов, основния прокурор Гешев и други политически фигури, в което Пеевски е оперирал безнаказано. " Наложително е тази конструкция да бъде разградена, а основателите ѝ и конспираторите в нея - в това число до някогашния министър-председател и основния прокурoр, да се проверяват и изправят пред съда ", счита Маршъл Харис.

Той разяснява като подправено създаваното от обществени мнения усещане, че съществува фиктивен развой, по който Пеевски ще е в позиция да се бори да почисти името си. " Стандартът на OFAC ( Отделът за надзор на непознатите активи към финансовото министерство на САЩ) за налагане на наказания е доста висок. Доказателствата против Пеевски и другите глобени са съкрушителни, с цел да вземе държавното управление на Съединени американски щати такова решение. За разлика от България при Борисов Пеевски ще получи заслужено чуване, в случай че упражни правото си да апелира тези решения. Но има извънредно дребна възможност обжалването му да е сполучливо, тъй като още веднъж за разлика от България, Съединени американски щати го подлагат на наказания в името на стигането до истина и правдивост и дава планина от доказателства против него. Пеевски може да изхарчи колкото си желае от нелегално добитото си благосъстояние в опит някак си да убеди Съединени американски щати, че разкритията против него не са това, което са. На процедура обаче единственият метод тези наказания да бъдат вдигнати е, в случай че в сходство със закона " Магнитски " България проверява и притегли Пеевски и другите към наказателна отговорност. Колелата на справедливостта най-накрая се задвижват. Отговорност е на Европа и на почтените водачи в България да работят ", уточни Маршал Харис.
На прокуратурата не й доближава информация
В петък говорителката на основния прокурор Сийка Милева заяви, че прокуратурата ще изиска от финансовото министерство на Съединени американски щати повече информация за случаите на корупция, в които са взели участие някогашният народен представител от Движение за права и свободи, Илко Желязков, прочут като " лейтенанта на Пеевски ", някогашният хазартен необут Васил Божков, както и Петър Харалампиев, Александър Манолев и Красимир Томов. " Прокуратурата ще изиска от партньорските ни правоприлагащи органи уточнение и разширение на посочената от тях информация ", сподели Милева.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР