Борисов обяви и че ще предложим компромисен вариант за миграцията,

...
Борисов обяви и че ще предложим компромисен вариант за миграцията,
Коментари Харесай

Борисов предлага превантивно затваряне на всички европейски граници

Борисов разгласи и че ще предложим компромисен вид за миграцията, който той ще пази на идния Европейския съвет - предварителна защита, която включва затваряне на всички европейски граници .

" Без доста да приказваме, да се оплакваме си създадохме надеждна защита на българо-турската граница и освен на нея ", посочи Борисов като добави, че от година и половина страната ни има нулев миграционен напън.

По думите му България подсигурява на 100% европейската външна граница . " Границата ни с Турция, сухопътна и морска, е колкото тази с Гърция. България в цялостния размер си е свършила дилемите ", увери българският министър-председател по време на присъединяване си в Пленарната среща на Конференцията на комисиите по европейски въпроси на парламентите на Европейски Съюз.

 Румен Радев хвали държавното управление за триумфа на председателството
Румен Радев хвали държавното управление за триумфа на председателството

Правителството посочило кураж и неизменност съгласно президента

Основен акцент в речта му беше европейската вероятност за Западните Балкани.
Именно интеграцията, по думите на Борисов, ще направи по този начин, че да избегнем риска от войни в района.

" Прекрасно знаем, че всички страни от Западните Балкани не са подготвени и имат още дълъг път. Европейската им вероятност ще направи по този начин, че да избегнем риска от войни, да задържим хората на Балканите ", съобщи Борисов.

По думите му страните ни са воювали десетилетия между тях в разнообразни войни и съюзи. " Стотици хиляди са починали. Най-близката война беше тази в Косово, отново на Балканите. Хиляди в всеобщи гробове, опустошения и милиарди от всички нас за възобновяване. Мостът в Мостар беше възобновен преди месец ", посочи още българският министър председател.

 Интеграцията да остане основна политика, пожела Караянчева
Интеграцията да остане основна политика, пожела Караянчева

България върна интеграцията на Западните Балкани

" С Македония взехме решение да дадем образец. Успяхме да подпишем Договора за другарство ", сподели още министър председателят.

Борисов още веднъж изрече насладата си, че точно в София Ципрас и Заев са оповестили, че ще намерят решения за името на Македония. Борисов е горделив и от присъединяване на водачите Тачи и Вучич в София.
" Положихме много старания и мисля, че има значителен прогрес и оптимизъм ", сподели още министър председателят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР