Борисов обсъди в Солун балканските проекти, информира Труд на първа

...
Борисов обсъди в Солун балканските проекти, информира Труд на първа
Коментари Харесай

Преглед на печата

" Борисов разиска в Солун балканските планове ", осведоми Труд на първа страница. Транспортният министър Ивайло Московски изиска разширение на пътни и железопътни коридори. " Балканската четворка договаря Дунав мост 3 ", написа 24 часа.

" Страната ни рискува да загуби евросубсидии за жп линията Елин Пелин - Костенец поради забавени процедури ", осведоми Сега. Oказва се, че България е забавила сериозно европроекти на стойност 451 милиона евро по стратегия " Транспорт ". Министерството на превоза се пробва да избави дотацията с аварийни планове, написа още вестникът.

Според Дума, Европейската комисия се съмнява в бойкот на жп търговете. Стана ясно, че от комисията ще се опълчват на прекачване на пари от еврофондовете, предопределени за жп бранша, към други области.

Стандарт подчертава на казаното от премиера Борисов към съдружните му сътрудници от " Обединени патриоти " - " Достатъчно стисках зъби ". Изявлението е във връзка оферти данък за бездимните цигари от " Обединени патриоти " и част от депутатите от ГЕРБ. В коментар по тематиката изданието разяснява: " Вътрешна македонска революционна организация възпламени гнева на Борисов, който даде обещание ГЕРБ повече да не бъде изтъквам: " тупан " за популисти ". От началото на мандата Патриотите постоянно явяваха тези, радващи ухото на множеството българи и изцяло противоположни на прекарваните от ГЕРБ, разяснява още изданието.

" Скъпият ток удари хляба " е водещото заглавие на Земя. Вестникът цитира информация на БНР, че всички типове самун в Пазарджик са поскъпнали след повишаването на тока от 1 юли. Според Монитор, неприятното време и по-скъпите горива покачват цената на хляба.

Труд осведоми, че парламентарната икономическа комисия е приела, на второ четене, новите правила за обичайните български артикули. Тези промени се постановат,за да бъдат предпазени лютеницата, киселото мляко и други наши храни в Европейския съюз.

" Депутатите поддържаха прозрачността в медиите ", написа Телеграф.Само Българска социалистическа партия гласоподава срещу препоръчаните от Движение за права и свободи промени, с които ще се заявява собствеността на медиите, отбелязва изданието.

" Гладът за фрагменти у нас е максимален от осем години насам ", сигнализира Сега на първа страница. Най-трудно се намират квалифицирани служащи, инженери и водачи. Данните са от изследване на посредническа компания за набиране на чиновници. " Две трети от компаниите търсят служащи ", добавя Монитор. Кризата за фрагменти се изпитва и в други континенти, казусът не е толкоз забележителен в развитите европейски страни като Ирландия, Англия и Холандия, демонстрира изследването.

" Борисов спря отпуските на министри ", написа 24 часа. Мотивът е държавните съвещания през август да могат да се организират постоянно. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР