Борисов няма да се откаже от имунитета сиСпоред Денков има

...
Борисов няма да се откаже от имунитета сиСпоред Денков има
Коментари Харесай

Имунитетът на Бойко Борисов: Много от политическите сили призоваха да се откаже от него

Борисов няма да се откаже от имунитета си Според Денков има активизиране на прокуратурата Все още няма искане на основния прокурор за събаряне на имунитета
Бурни политически реакции за имунитета на Борисов и втория мандат на ПП-ДБ. Борисов сподели, че няма да се откаже от имунитета си и съзря опит да се провали съставянето на постоянно държавно управление. Лидерът на ГЕРБ посочи, че няма терзания за следствието " Барселонагейт ". Мнозинството от политическите сили го приканиха да се откаже от имунитета си.

Лидерът на ГЕРБ още веднъж повтори, че не е имал, няма и няма и да има парцел в Испания. Бойко Борисов счита, че заплаща цената за правосъдната промяна. Видя офанзива против себе си и Политическа партия.

" Аз две години бях без имунитет. Две години. Защо през вчерашния ден желаеха моя имунитет. Що през вчерашния ден, не преди един месец - задачата е да няма държавно управление - ясно и тъкмо. Съдебната промяна си има цена - от 2009 година правосъдна промяна нема. В момента, в който ние приехме закона, в който има надзор над основния прокурор, внезапно се раздвижиха със страшна мощ. Започнаха офанзивата незабавно по партията на смяната, с цел да блокират всевъзможни диалози ", съобщи Бойко Борисов - водач на ГЕРБ.

И претендентът за министър председател Николай Денков видя в поискания имунитет на Борисов активизиране на прокуратурата:

" Когато на някой му изискат имунитета, би трябвало той да реши ще го даде ли или не. Ако на мен ми го изискат, аз ще си го дам без да се замисля. От там нататък би трябвало да се внимава да не се употребява прокуратурата като бухалка. Това, което виждаме е едно активизиране на прокуратурата и то да няколко дни свърши повече работа в сравнение с за последната една две години. В момента, в който взехме решение да създадем държавно управление, което да извършва стратегия и видяхте какво се случи. "

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов се обърна към Борисов:

" Ние още през вчерашния ден призовахме Бойко Борисов да реши този проблем и да се откаже и от имунитета си, както постъпих и аз, както постъпват и други в този случай. "

В отговор на въпрос за имунитета на Борисов, водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ дефинира обстановката в страната като доста сериозна:

" Свидетели сме на цялостен разпад на страната. И в един миг в тази обстановка следим война сред институциите и сред другите управляващи. "

В позиция ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани Бойко Борисов да си даде самичък имунитета и щом твърди, че е почтен, да го потвърди в един транспарантен правосъден развой:

" Борисов да си даде самичък имунитета. Щом твърди, че е почтен, да го потвърди в един транспарантен правосъден развой. Ако не се откаже самичък от имунитета си, значи, че плахо се крие от правораздаване. При състояние, че се стигне до гласоподаване, ние ще гласуваме за свалянето му. "

" Това са го правили десетки народни представители, когато смятат че са почтени. Когато смятат, че са отговорни се крият зад тези 4 стени ", сподели Георги Свиленски - народен представител от ПГ на Българска социалистическа партия.

Ако се стигне до гласоподаване в зала, от ляво ще поддържат свалянето му. Лидерът на Има Такъв Народ Слави Трифонов написа във Facebook, че Бойко Борисов отхвърля да си даде имунитета, а Политическа партия го бранят с голи гърди. Изглежда сюрреалистично, само че е реалност, написа още Трифонов и добавя, че цялата идея за основаването на Политическа партия е " анти-Бойко ". От Има Такъв Народ биха дали своят вот в зала имунитетът на Борисов да падне.

" Ние сме споделили, че никой не е над закона и в случай че има доказателства - дали се споделя на Радостин Василев или Бойко Борисов би трябвало да си носят отговорност за дейностите ", сподели Станислав Балабанов - народен представител от ПГ на Има Такъв Народ.

По-добре късно, в сравнение с в никакъв случай - по този начин самостоятелният Радостин Василев разяснява поискания имунитет:

" В последна сметка би трябвало в един миг прокуратурата да си свърши работата. Надявам се да си го даде непринудено като мен и Костадин Костадинов, само че в случай че не си го даде ще забележим доста забавно гласоподаване в зала. "

Засега няма постъпило в Народно събрание искане на основния прокурор за събаряне на имунитета на Борисов.

По тематиката работиха: Милена Кирова, Десислава Маркова

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР