Борисов нареди АПИ да спре проектите с европейско финансиране на

...
Борисов нареди АПИ да спре проектите с европейско финансиране на
Коментари Харесай

Борисов нареди АПИ да спре проектите с европейско финансиране на "Джи Пи Груп"

Борисов подреди АПИ да спре плановете с европейско финансиране на "Джи Пи Груп"
Възложих на ръководителя на Агенция пътна инфраструктура (АПИ) Светослав Глосов, спазвайки закона, да откри форми още през днешния ден “Джи Пи груп ” да се извади от плановете с европейско и държавно финансиране. Това разгласи министър-председателят Бойко Борисов пред публицисти в Асеновград и акцентира, че постоянно е държал на това компаниите да работят качествено и в период, заяви държавната пресслужба. „ Всеки, който е обвинен и тече следствие - да се извади от състезанията и да си потвърди правотата и невинността “, уточни министър председателят.

Борисов напомни, че в никакъв случай не е правил компромис с качеството. „ Помните, когато в Ямбол 19 километра подготвена автомагистрала „ Тракия “ - по тази причина, че една непозната компания беше икономисала от асфалта и ги накарах да я асфалтират наново. За Ябланица - анулирах търг за над 100 млн. лв. и по-късно се получи по-евтина цена. Няма да дам да ми се петни името. Така, че до момента в който си защитят правотата - нямат работа да вземат участие в състезания “, безапелационен беше министър-председателят.

Премиерът Борисов добави, че е упълномощил на АПИ с Института по пътища и мостове да наблюдават прецизно за качеството на пътната настилка. „ Има компании за контрол и способени хора, които получават заплата за това, в случай че са го проспали - Прокуратурата да ги упрекна и да ги вкара в пандиза “, сподели Борисов.

Министър-председателят Бойко Борисов направи ревизия на ремонта на Мулдавския манастир „ Св. Петка ” край Асеновград, където през 2010 година източното и част от северното крило на манастира бяха унищожени в резултат на пожар.

Пловдивският митрополит Николай благодари за персоналната ангажираност на министър-председателя Бойко Борисов и напъните на държавното управление, което отпусна 500 000 лв. през 2016 година за възобновяване на манастира. Пред премиера той уточни още, че е належащо до светата обител да бъде прекаран тръбопровод, с цел да се обезпечи питейна вода, и да се построи пътна връзка от пътя Асеновград- Кърджали.

Премиерът Борисов уточни, че след ремонтните действия следва и възобновяване на достоверния тип на манастира. „ Възложил съм на ВиК-Пловдив водопровода, защото манастирът няма вода. Проектът към този момент е координиран сред всички “, сподели министър-председателят и добави, че ще се работи и за пътя до манастира.

Борисов добави, че идната сряда ще предложи на държавното управление да се провиснал към 600 хиляди лв. за Пловдивската семинария. „ Събраните от борбата с контрабандата средства ни дава тази опция “, сподели Борисов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР