Борисов: Между 16 и 20 млрд. лв. са дадени за

...
Борисов: Между 16 и 20 млрд. лв. са дадени за
Коментари Харесай

Борисов: Между 16 и 20 млрд. лв. повече са дадени за здравеопазване по време на управлението на ГЕРБ

Борисов: Между 16 и 20 милиарда лева са дадени за опазване на здравето по време на ръководството на ГЕРБ По време на ръководството на ГЕРБ за опазване на здравето в България са заделени сред 16 и 20 милиарда лв. повече в сравнение с преди години , съобщи в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов, който откри напълно обновените клиники по анестезиология и интензивно лекуване и нервни заболявания, както и обновените асансьорни уредби на болница „ Свети Георги “. 

 Бойко Борисов откри напълно обновените клиники по анестезиология и интензивно лекуване, по нервни заболявания и обновените асансьорни уредби на пловдивската болница Свети Георги Искра Койчева, Дарик Пловдив
Преди 10-12 години за опазване на здравето са заделяни 1 милиарда лева годишно . Сега макар при демографската рецесия, неналичието на инфлация и непрекъснатите цени на медикаментите, се отделят в пъти повече средства, като единствено за тази година сумата е 4.07 милиарда “, акцентира Борисов.
 

Според него корупцията в здравната система , в случай че има такава, идва от лекарите или от Здравната каса и точно по тази причина съвсем всяка седмица има интервенции на специфичните служби и на прокуратурата. -->
 
„ Има лечебни заведения и доктори, които си гледат работата, а има и такива като във Враца, които са си поставили частна болница в двора, през която минават скъпите пътеки, а евтините и отговорностите остават през държавната. Това не може да продължава, това са вашите пари “, разяснява още Борисов в Пловдив.
 

" Държавната инвестиция в обновяването на двете клиники и асансьорните уредби в пловдивската болница " Свети Георги " е в размер на  3 милиона и 700 000 лв. , а целият план е на стойност малко над 6 милиона лв. ", съобщи от своя страна шефът на лечебното заведение проф. Карен Джамбазов. Той показа, че задълженията на най-голямата в Южна България болница не престават да са толкоз, колкото и през 2010-та година, а точно сред 14 и 15 милиона лв. .
 Бойко Борисов
След откриването на обновените клиники Бойко Борисов и регионалният шеф на Пловдив Здравко Димитров направиха ревизия на ремонтните действия на 22-километровата права от Автомагистрала „ Тракия “- от 133 до 155 км. Борисов даде период до 15 юни да бъде завършена рехабилитацията и на другото платно, с цел да може придвижването по пътя София - Бургас да се прави гладко в летните месеци. На рехабилитирания сектор, освен нова настилка, се слагат двойни мантинели и звукова маркировка.

Премиерът инспектира и разширението на пътя Пловдив - Асеновград, с което ще се увеличи доста сигурността на пътуващите. Интензивността на придвижване в този регион надвишава някои автомагистрални сектори – над 26 000 МПС за денонощие.
 Бойко Борисов откри напълно обновените клиники по анестезиология и интензивно лекуване, по нервни заболявания и обновените асансьорни уредби на пловдивската болница Свети Георги Искра Койчева, Дарик Пловдив

Проектът за Националната здравна карта ще бъде гласуван през идната седмица, сподели още в Пловдив министър председателят.

Още чуйте в звуковия файл
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР