Борисов изпусна кормилото и на здравната криза с COVID-19, и

...
Борисов изпусна кормилото и на здравната криза с COVID-19, и
Коментари Харесай

Борисов изпусна кормилото и на здравната криза, и на епидемията от безработицата, смята Мая Манолова

Борисов изпусна кормилото и на здравната рецесия с COVID-19, и на епидемията от безработица. Наесен министър председателят ще се огледа в огледалото на безработните. Tова ще е есента на гражданското неодобрение. Новата политическа мощ ще е гневът на жителите. Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова през днешния ден във Враца.

„ Социалният министър и Борисов сътвориха цялостен безпорядък с числата за безработицата. Представените данни са целеустремено неистинен, с цел да се скрие размерът на вълната безработни. На Сачева ще й трябват 100 седмици или 2 години, с цел да се върнат на работа новите безработни”, добави Манолова.

По данни на Националния статистически институт новите безработни след COVID-19 са 100 хиляди, а съгласно Агенцията по заетостта годишно са 111 700 души. „ Същевременно общественият министър твърди, че новите безработни са 72 хил.”, уточни Манолова. Тя добави, че съгласно Евростат през април в България растежът на безработицата е осем пъти по-висок от междинния за Европа, а 16% от новите безработни в Европа са в България.

Относно квалификациите, отправени към нея от обществения министър през днешния ден по БТВ, Манолова съобщи, че Сачева не може да се съпоставя с боса си Борисов и с неговата подготовка към жителите, които той назова „ тулупи “.

„ Това ръководство ще е запомнено, като ръководството на тулупи с чекмеджета с пачки и кюлчета, и револвер на нощното шкафче”, съобщи Манолова.

Бившият омбудсман уточни, че до 3 юли е срокът за новия ръководител на КЕВР, чиито букви са П.М. „ Претенциите на българските жители за сметките и цените на тока, водата и парното към този момент да се насочат към Борисов. Той е ръководител на най-голямата партия – ГЕРБ, депутатите от която трансформираха закона, с цел да може избран човек да е началник на КЕВР, сподели Манолова.

За възможното удължение на мандата на държавното управление, тя сподели, че ГЕРБ вършат юридически съвещания и назова желанията им невиждани и противоконституционни.

„ Изправи се.БГ “ ще взе участие в идните избори против властническото ръководство на Борисов. Ще има проверка, както обещахме на 23 май под прозорците на премиера. „ Моделът Борисов” е привършен и е модел на компрометираното управление”, съобщи Манолова и акцентира, че ограниченията на държавното управление не стигат до елементарните хора.

По думите й незабележим е броят на родителите, получили помощта от 375 лева „ По мярката 60 / 40 са изхарчени 128 млн. лева или 12,8 % от отпуснати 1 милиарда лева Все още не е стартирала програмата за от 30 до 150 хиляди лева поддръжка за микропредприятия”, добави тя.

„ Правителството твърди, че с 60/40 са избавени 150-160 хиляди работни места, а в европейските страни такава помощ стига до една трета от заетите. За да стигнем индикаторите им, обезпечените работни места би трябвало да са 750 хиляди, а не 150 хил.”, уточни тя.

Манолова добави, че следи новото ръководство на болничното заведение във Враца за родилното поделение, на което още като омбудсман е съдействала да се направи ремонт. Тя се надява, че 2 години по-късно, откакто са обезпечили парите и е оповестена социална поръчка, ще има и ремонт. Лидерът на гражданската платформа изрази удовлетворение, че за врачанските дами към този момент има обезпечени три апарата за премерване на тоновете на бебетата.

Тя добави, че във Враца, където водата е 3,27 лева, нарастването на цената на парното ще е със 17,5 %. „ В момента топлофикациите заплащат на „ Булгаргаз” природния газ на 19 лева, а жителите занапред ще заплащат газ в размер на 32 лева, което е 63% повече от това, което заплащат топлофикациите”, сподели още Манолова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР