Борисов има нагло и нахално поведение на един умиращ от

...
Борисов има нагло и нахално поведение на един умиращ от
Коментари Харесай

Мая Манолова: Борисов има нагло и нахално поведение на един умиращ от страх премиер

Борисов има безочливо и безсрамно държание на един обречен на смърт от боязън министър председател. Ясно е, че той желае да отсрочи политическата си гибел, като извършва поръчки на сенчести кръгове на олигархията и на мафията. Този парламент е привършен и няма никакво морално право да разисква нова Конституция, а Борисов да прави предложение. Борисов неотложно да подава оставка. Не е заслужено и не е почтено по отношение на българските жители една изгубила доверието на народа партия ГЕРБ и нейното болшинство да одобряват новата българска Конституцията. Не е почтено по отношение на българските жители сенчестите кръгове и мутрите, които стоят зад премиера Борисов да пишат нова Конституция. След 40 дни митинги този парламент е изцяло привършен и делегитимиран. От него се чака само и единствено след оставката на Борисов и на неговото държавно управление и Народното събрание да подаде оставки и да се разпуска.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова пред медиите през днешния ден. Тя и представители на Гражданската платформа внесоха в деловодствата на президентството и на Министерския съвет две отворени писма с гледище да бъде иницииран референдум за измененията в Конституцията.

От Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ оферират шест тематики, които да бъдат предмет на идния референдум. "Първо, дейно разделяне на законодателната, изпълнителната и правосъдната управляващи, тъй като в този момент Народното събрание е трансфорат в отдел на Министерския съвет, а парламентарната република - в премиерска ", сподели Манолова.

Темите включват още понижаване на парламентарната квота във Висшия правосъден съвет от 11 на 5 души, както и разделяне на ръководството на съда и на прокуратурата. Широко гражданско присъединяване в ръководството посредством опция на жителите да оферират законопроекти и да имат право на самостоятелна конституционна тъжба и опция на цивилен комитети и цивилен организации да записват листи за присъединяване в изборите.

"След 40 дни митинги би трябвало да се даде опция на младежите, които са на митингите, през свои цивилен комитети да записват листи за присъединяване в идващите избори ", безапелационна е Манолова.

От „ Изправи се.БГ “ упорстват още за дълбока правосъдна промяна с ефикасен надзор над основния прокурор и функционална самостоятелност на прокурорите от техните ръководители.

Конституционни гаранции за запазване на природата на България. С ясни гаранции да се спре безконтролното строителство в предпазени зони и естествени паркове, зариването на страната с отпадък и унищожаването на българските води, е шестата тематика, за която Манолова упорства да се включи в референдума.

"Настояваме референдумът и предварителните парламентарни избори да бъдат създадени посредством машинно гласоподаване, както е записано в Изборния кодекс. За финален път се обръщаме към Борисов със 7 представители в ЦИК, към Нинова с 6 представители в ЦИК, към Карадайъ с двама представители в ЦИК, към „ Обединени патриоти “, „ Демократична България “ и „ Воля “, които има по един представител. Незабавно да внесат процедурата за социална поръчка за закупуване или наемане машини за гласоподаване ", безапелационна е Манолова.

Тя акцентира, че в противоположен случай няма да има почтени избори и страната ще се трансформира в София-2 – изборите ще се вършат от групировките, от мутрите, от подземния свят, както беше в София и в други градове на последните локални избори, за които особено с решение на Народното събрание машинното гласоподаване беше анулирано.

"Ако не се вслушат в гласа на жителите, които желаят почтени избори и машинно гласоподаване, в случай че и през днешния ден тази тематика не бъде стартирана с оповестяване на публичната поръчка за наемане или закупуване на машини, ние ще предприемем последващи дейности. Да се съобразят с Изборния кодекс, който от август предходната година споделя, че изборите след локалните избори би трябвало да са с машинно гласоподаване. Членовете на ЦИК, техните началници в Народното събрание, водачите на парламентарните партии нарушават българското законодателство, нарушават Изборния кодекс и се подиграват с митингите на българските жители, като не регистрират тяхното искане за машинно гласоподаване и почтени избори ", сподели Манолова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР