Борисов и Заев полагат венци на гроба на Гоце Делчев

...
Борисов и Заев полагат венци на гроба на Гоце Делчев
Коментари Харесай

Борисов и Заев полагат венци на гроба на Гоце Делчев

Борисов и Заев поставят венци на гроба на Гоце Делчев на празника на Македония С полагане на венци на гроба на революционера Гоце Делчев в Скопие, Македония и България ще отбележат дружно 114-тата годишнина от експлоадирането на Илинденско-Преображенското въстание.
 
Днес е националният празник на Македония, който се назовава Ден на Републиката. На церемонията в македонската черква " Свети Спас ", където са заровени тленните остатъци на Гоце Делчев, ще участват министър председателите Зоран Заев и Бойко Борисов, както и държавните делегации на двете страни.
 
България и Македония с историческа стъпка в връзките си (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ден след подписването на контракта за добросъседство сред Македония и България, двете страни ще отбележат дружно националния празник на Македония, Илинден, и годишнината от началото на Илинденско-Преображенското въстание, която у нас се празнува на 20-ти юли.
 
Премиерите Заев и Борисов ще поднесат венци на гроба на революционера Гоце Делчев, лидер и идеолог на Вътрешната македоно-одринска организация. Тленните остатъци на Гоце Делчев са заровени в двора на църквата " Свети Спас " през 1946-та година, откакто са подарени от българските управляващи на Югославия.
 
Борисов: Отношенията сред България и Македония се нуждаят от повече прагматизъм

Самата черква е ситуирана източно от крепостта " Скопско кале " и е един от значимите културни монументи в столицата на Македония.
 
Главното събитие в Македония по случай Деня на Републиката ще бъде в местността Мечкин камен край Крушево, а посланието на всички празнични прояви е " Нашата Македония - без разлика на религия, етническа принадлежност, пол и убеждения ".
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР