Борисов и ДПС впрегнаха изборната администрация да работи в тяхна

...
Борисов и ДПС впрегнаха изборната администрация да работи в тяхна
Коментари Харесай

Републиканци за България: Борисов и ДПС започнаха да използват изборната администрация

Борисов и Движение за права и свободи впрегнаха изборната администрация да работи в тяхна изгода за идните избори. В момента тече процесът по регистрация на претендентите за кметове за идните частични избори, които се организират в 12 обитаеми места в страната.
Силно обезпокоени от идния срив на доверието в тях, представителите на тайната ръководеща коалиция впрегнаха изборната администрация в община Плевен, която да им обезпечи победа и да приготви изискванията за идните парламентарни избори.

Повод за актуалната ни позиция са скандалните две решения на Общинската изборна комисия - Плевен, доминирана от представителите на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Тя погази закона като отхвърли на два пъти да записва претендента на Политическа партия „ Републиканци за България “ за кмет на кметство Николаево, макар че същият дава отговор на всички условия за това. Мотивът за отхвърли е юридически парадокс - житейски безпричинно е едно лице да е живяло по сегашния си адрес не по-малко от 6 месеца и този адрес да не бъде непрекъснат за лицето “.

Не разбираме какво са имали поради представителите на ОИК – Плевен с тази неразбираема дефиниция, позоваваща се на „ житейската неоправданост “. Знаем единствено, че претендентът за кмет Георги Петров Мончев дава отговор напълно на условията на закона и има сегашен адрес на територията на с. Николаево, община Плевен от месец март 2020 година, с което покрива изцяло критериите за уседналост. Силно обезпокоени сме, обаче, от обстоятелството, че това е вторият претендент, на Политическа партия „ Републиканци за България “, на който ОИК – Плевен отхвърля регистрация. Преди дни още веднъж се случи същото – със противоречиви претекстове, беше отхвърлена кандидатурата на различен наш претендент за кмет.

Ние от Политическа партия „ Републиканци за България “ подадохме тъжба против решението на ОИК – Плевен, която следва да бъде прегледана от ЦИК. Очакваме Централната изборна комисия да постанови решение, с което да анулира незаконосъобразния отвод на ОИК-Плевен. Трябва да се има поради, че решението на ЦИК по този проблем ще бъде самобитен лакмус за идните парламентарни избори. В случай, че ЦИК поддържа решението на Плевенската общинска изборна комисия, ще бъде ясно, че справедливите парламентарни избори ще бъдат сведени до следващата „ житейска неоправданост”. Такова решение на ЦИК ще значи, че пътят към изборната победа на ГЕРБ и Движение за права и свободи е обезпечен посредством цялостното преодоляване на изборната администрация.

В допълнение към подадената от Политическа партия „ Републиканци за България” тъжба, настояваме и за незабавната оставка на ръководителя на ОИК – Плевен - Ярослав Николов Димитров. Действията му досега демонстрират, че той е незапознат, умишлено нарушава изборното законодателство, работи в услуга на тайната коалиция ГЕРБ-ДПС и не е в положение да обезпечи почтен и обективен избирателен развой в кметство от мащаба на Николаево. Ако Ярослав Димитров остане на своя пост можем единствено да гадаем какъв брой груби и систематични нарушавания на изборното законодателство ще има в идните парламентарни избори.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР