Борисов ходи от град на град и тръби лъжи“. Това

...
Борисов ходи от град на град и тръби лъжи“. Това
Коментари Харесай

Нинова към Борисов: Не излагайте ГЕРБ, държавният дълг бе приет с вашите гласове

„ Борисов върви от град на град и тръби неистини “. Това твърди водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка желанието на държавното управление да изтегли нов дълг и изявленията на ръководителя на ГЕРБ по въпроса. „ Ще се откри ли в ГЕРБ най-малко един самоуверен човек, който да каже на този човек да спре да ви излага? Ходи от град в град и тръби по какъв начин научил от медиите, че Асен Василев ще тегли нов дълг и какъв брой неприятно било това “, пита Нинова и ползва откъс на Борисов. " От медиите научаваме, че министър Василев желае да тегли нов дълг. Не е ясно и какъв ще бъде размерът на дълга. Очакваме да забележим с какво ще задлъжнеем ".

В позицията си Нинова ползва разпечатка от гласуването на Закона за Държавния бюджет от 12.07. 2023 година „ Този нов дълг е признат с гласовете на ГЕРБ. 63 депутати от ГЕРБ са приели нов държавен дълг от 7.5 милиарда лева - член 69 алинея 1 от Закона за държавния бюджет. Видно от разпечатката, в случай че ГЕРБ бяха дали своят вот " срещу ", нямаше страната да задлъжнее още и още “, добавя ръководителят на Българска социалистическа партия.

На среща в Търговище водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че " като некоалиция " не са осведомени, че държавното управление се готви да тегли нови заеми. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР