Борисов е внесъл в парламента три проекта за промени в

...
Борисов е внесъл в парламента три проекта за промени в
Коментари Харесай

Борисов е внесъл в парламента три проекта за промени в кабинета

Борисов е внесъл в Народното събрание три плана за промени в кабинета
С три обособени плана ще бъдат гласувани персоналните промени в държавното управление. Те са импортирани от премиера Бойко Борисов и ще бъдат гласувани в Народното събрание в четвъртък - 20 септември.

Целта е болшинството да може да смени най-малко двама от министрите - на превоза и на районното развиване, откакто президентът Румен Радев не бърза да подпише указа за освобождението на Младен Маринов като основен секретар на Министерство на вътрешните работи, с цел да може да стане вътрешен министър, заяви Българска национална телевизия.

Предложението на премиера към депутатите е от поста първо да бъде освободен Ивайло Московски като транспортен министър, а неговото място да заеме Росен Желязков. След това ще бъде осъществена промяната на Николай Нанков като районен министър с Петя Аврамова и най-после - Валентин Радев с Младен Маринов.

Тримата министри подадоха оставки след тежката злополука край Своге, в която починаха 17 души. Смените в кабинета трябваше да бъдат гласувани предходната седмица, само че бяха отсрочени, откакто се оказа, че президентът Румен Радев не е подписал указа за освобождението на Младен Маринов като основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Президентът и министър председателят влязоха в неприсъствен спор по тематиката, а президентът посочи като претекст е, че е нужна съгласувателна процедура сред двете институции. Според премиера Бойко Борисов това е условност и е значимо желанието на Младен Маринов да бъде освободен от поста. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР