Борисов е късметлия, късметът никога не е изоставял за дълго

...
Борисов е късметлия, късметът никога не е изоставял за дълго
Коментари Харесай

Валентин Вацев: Няма да позволят на Бойко Борисов да завърши мандата си

Борисов е късметлия, шансът в никакъв случай не е изоставял за дълго нашия министър-председател, само че няма да му разрешат да приключи мандата.
Така историкът Валентин Вацев разяснява политическата обстановка в страната, откакто бе провалено поисканото от Българска социалистическа партия съвещание на Народното събрание. – ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева и зам.-председателят на най-голямата депутатска група Александър Ненков.
„ По време на няколкото незавършени мандата на ГЕРБ се удостовери закономерността за рухване на ролята на Народното събрание в изискванията на властническа държавна власт . В учебниците написа, че когато изпълнителната власт е властническа, Народното събрание стартира да линее – да се движи към нелепост “, уточни Вацев, представен от Епицентър.
Според анализатора, за тях Народното събрание е тинтири-минтири, държавна прибавка, която щампова ролята на министър-председателя “.
Запитан кой завоюва и кой загуби – Българска социалистическа партия или ГЕРБ, като се има поради, че едните желаеха Народното събрание да се събере, а другите провалиха сбирката, Вацев отговори:
Българска социалистическа партия печели. Пред електората на ГЕРБ никой не може да завоюва с изключение на Бойко Борисов , само че концепцията за парламентарна интензивност е добра концепция в този миг. Това е тактическо реми, само че стратегически по този начин се натрупа капитал за политическа активност. Така се образува партия, която е разглобена на болтове и на тенекии, само че някой би трябвало да стартира да я сглобява. Не знам дали това ще бъде Корнелия Нинова или някой различен, само че всяка политическа интензивност на Българска социалистическа партия през днешния ден е добре пристигнала. “
Протестиращи жители замеряха постройката на Народното събрание с яйца и направиха жива верига към нея по време на съвещанието. Двата несполучливи опита Народното събрание да събере кворум бяха придружени от викания „ Оставка! “ извън. Според Вацев обаче епизодът с опита за изключително съвещание на Народното събрание нито прибавя, нито лишава от обществената интензивност.
„ Засега единственото, което може да се каже за триумфа на митингите, е че ги има, че хората не са се отказали “, акцентира политологът.
Неявяването на ГЕРБ на оповестената среща е стратегическа загуба , в тактически проект може да не й се обръща внимание. Стратегическа победа за Българска социалистическа партия е, че изиска да работи през Народното събрание. Много скоро ще стане ясно, че Народното събрание има доста огромни функционалности, преимущества, компетенции и задания.
И тогава всеки, който е посочил, че умее да работи с Народното събрание е в стратегически превес. А на този стадий ГЕРБ взема решение маса други задания. Аз изцяло ги разбирам – за какво да вървят някъде, да си хабят думите за нещо, което от тяхна позиция няма значение “, споделя Валентин Вацев.
„. Засега не се намират такива разновидности. Волята на Съединените щати Борисов да спре строителството на съветските планове е избрана, само че самите Съединени щати сякаш не са доста ангажирани. На тях им е по-интересно това, което става в Беларус “, продължава той.
„ Процесът на замяна на управническата конструкция в България тече неенергично . Поради липса на сила, липса на инструктаж и заради липса на воля на първо място, този развой тече доста постепенно и не е изцяло избран “, е неговият извод от несполучливия опит да се свика Народното събрание на фона на продължаващите повече от месец митинги.
На забележката, че Борисов може би е роден под щастлива звезда, тъй като на западноевропейската аудитория не могат да бъдат „ продадени “ два митинга в Източна Европа по едно и също време – в Беларус и в България, Вацев отговори:
„ Да, Европейски Съюз и международната демократичната общност не могат да поемат в своето внимание два митинга и защото белоруският е предпочитан, тъкмо по тази причина Борисов вади шанс. Но това е шанс в блъсканицата. На Борисов няма да му се позволи да приключи мандата си, защото той е привързан с уговорката да приключи „ Турски поток “ в България , както и да го назовава. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР