Борисов чрез КЕВР трябва да спре сделката с ЧЕЗ, това

...
Борисов чрез КЕВР трябва да спре сделката с ЧЕЗ, това
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Мислят, че като вземат ЧЕЗ и изведнъж ще се видят с пари!

Борисов посредством КЕВР би трябвало да спре договорката с ЧЕЗ, това съобщи в БТВ Румен Овчаров.

Според него, в случай че това се случи, цената на тока ще бъде вдигната мигновено, тъй като компанията на Гинка няма по какъв начин да покрие парите, които са й нужни сега за пазаруване на акциите.

„ Твърдят, че страната не може да се намеси в договорката – неистина. Иван Иванов (от КЕВР – б.р.) бяга от отговорност. Законът дава опция на КЕВР да се намеси извънредно изрично – може просто да не дава позволение за сделката”, съобщи някогашният министър на енергетиката Румен Овчаров в предаването „ Лице в лице”.

По думите му в целия скандал с продажбата на ЧЕЗ по-интересният въпрос е не от кое място ще дойдат парите за пазаруването на сдружението, а кой ще ги заплаща по-късно.

„ Има един единствен метод, по който това сдружение може да върне парите – да усили цената на тока. Това значи увеличение на приходите на ЧЕЗ с 5-10%”, добави Овчаров.

Въпреки това той акцентира, че до момента в който стане време да се заплащат тези пари и да се подвига цената на тока, дотогава най-вероятно и битовите, и индустриалните консуматори ще излязат на свободния пазар и ще могат да избират от кого да купуват електрическа енергия.

„ Те не схващат. Мислят, че като вземат ЧЕЗ и внезапно ще се видят с пари. Затова Бойко Борисов няма какво да увърта и би трябвало незабавно да приключи тази сделка”, безапелационен е Овчаров.

Той е безапелационен, че Гинка Върбакова няма никаква роля в договорката и би трябвало да намерения по какъв начин да се измъкне от обстановката.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР