Борисов: Балканите са оазис на стабилност, нека го запазимСъбирам днес

...
Борисов: Балканите са оазис на стабилност, нека го запазимСъбирам днес
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Където има роднини във властта, единият – да си отиде

Борисов: Балканите са оазис на непоклатимост, дано го запазим

Събирам през днешния ден или на следващия ден Изпълнителната комисия на ГЕРБ и в случай че някъде има фамилни назначения, единият би трябвало да си отиде. През 2009 година дойдохме с обещанието, че няма да има роднински назначения ”. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов на конференция в “Евксиновград ” във Варна. Повече от час министър председателят дава отговор на журналистически въпроси за обстановката в ГЕРБ, за роднинските назначения, за връзките му с президента Румен Радев, за напъните, които поставя за стабилността на Балканите и за обстановката в Европа.

Премиерът бе безапелационен, че Делян Добрев би трябвало да си върви от Народното събрание, без значение от отбраната, която получи от структурите на ГЕРБ в цялата страна.

“Добрев е експерт, реакцията на партията е обяснима. Тук обаче е грешката на партията. За страдание толкоз ангажираната ми стратегия не ми разреши да се видя с тях. Тезата “Ама и Българска социалистическа партия са правили по този начин ”, не е в наша изгода. Всички знаят какви са Българска социалистическа партия и по тази причина избор след избор ние ги побеждаваме. Не инцидентно най-после стигнаха до президентски избори да издигат претендент на думи, нямащ нищо общо с тях ”, съобщи Борисов.

Той напомни, че всяка оставка е честен акт. “Самият аз съм го правил доста пъти. Да, партията желае Добрев да остане в редиците. Добре пристигнал е. Добрев направи заслужен акт, само че не одобряваме виновност. Сега той би трябвало да потвърди кое е клюка ”, акцентира министър председателят. Той бе безапелационен, че от дълго време думата кум няма в обществото смисъла, което е имала преди. “Ходиш вземаш го с музика… Сега е синоним на това да намериш някой, който да постави автограф ”, изясни министър председателят.

Той призна, че в “Булгартрансгаз ” фактически е назначена дамата на Нанков, която била бременна в осмия месец. “Да решат кой остава ”, отсече Борисов.

Той изясни, че има и противоположни случаи. “Финансовият министър уволни жена си въпреки, че бе назначена преди него. И в този момент седи в къщи, киселее, сърди се. Пример е и сестра ми. Тридесет и няколко години е елементарен доктор. Искаше като всеки естествен човек да се развива в кариерата. Искаше да стане началник на една общинска болница, на която принципал е столичният общински съвет, където имаме болшинство. Е, до ден сегашен това не стана и същинският провинен съм аз. Помолих ги да не я поставят. И щерка ми, стои момичето, плаче и вика: “Нямам работа ”. Ако я пратя в частна компания, отпътува компанията, в случай че я пратя на държавна работа, това ще бъде гейт ”, съобщи Борисов.

На въпрос какво ще се случи в Хасково, Борисов отговори: “Темата по какъв начин е ръководен града не стои. Не разбирам нахалството на кмета да не си отива с Делян Добрев, само че това е негов морал и негово право. ”

Той призна, че не знае дали Делян Добрев ще желае да става кмет. Но бе безапелационен, че е морално сегашният градоначалник Добри Беливанов да си подаде оставка и да има нови избори. “Изборите са най-хубавия метод да се разбере на чия страна е обществото ”.

“Какво ще стане в случай че ГЕРБ падне от власт? Ще дойдат господин Орешарски, господин Герджиков и то тъкмо по време на председателството ”, разгласи министър председателят.

Той бе безапелационен, че Българска социалистическа партия са доста уязвими. “Чухте какво сподели един човек по тази причина по какъв начин са източвани пари от Българска национална телевизия. Би следвало и там да има оставка. С изненада видях, че госпожа Масларова стои на трибуната до госпожа Йончева. Апелирам към всички за повече такт и внимание. Всичко е доста нежно и може да се счупи. “В Европа Балканите са оазис на непоклатимост, дано я запазим ”, прикани Борисов.

Борисов бе неодобрен за първи път от своите

В ГЕРБ ревизират роднинските назначения
 Премиерът бе безапелационен, че Делян Добрев би трябвало да си върви от Народното събрание, без значение от отбраната, която получи от структурите на ГЕРБ в цялата страна и отхвърлената му оставка от Народно събрание. Премиерът бе безапелационен, че Делян Добрев би трябвало да си върви от Народното събрание, без значение от отбраната, която получи от структурите на ГЕРБ в цялата страна и отхвърлената му оставка от Народно събрание.
В партията на Бойко Борисов трескаво ревизират роднински и кумски назначения, научи “Труд ”. Очаква се в другите обитаеми места да последват всеобщи напускания от апетитни общински постове. Изказването на премиера Бойко Борисов на конференцията в “Евксиноград ” тормозило ръководителите на структури и с цел да не изгубят постовете си, те спуснали окръжно братовчедите, кумците и съпругите да напущат по най-бързия метод.

Минути след изказването на Борисов стана ясно, че брачната половинка на депутата Александър Ненков напуща “Булгартрансгаз ”. “Жалко е, че висококвалифициран експерт ще падне в багра, единствено тъй като ми е брачна половинка. Тя в никакъв случай не се е вляла от позицията ми. Винаги се е издигала в йерархията и се е доказвала в живота си сама ”, разяснява Ненков.

В партията на Борисов чакат той да свика Изпълнителна комисия. Най-вероятно на нея министър председателят ще сложи още веднъж въпроса за оставката на Делян Добрев като народен представител. Вчера за първи път групата на ГЕРБ неодобрява водача си, който бе безапелационен, че оставката на Добрев би трябвало да бъде призната. “Няма да действаме под натиска на Българска социалистическа партия. Защитихме Добрев намерено и обществено. Водим потребен спор, в който се надяваме да установим кое е редно, кое е морално и кое не е. Българска социалистическа партия винага са работили скрито. Нека да кажат къде са тези 11 млн. лева, които изчезнаха при един ремонт по времето на Масларова. И в този момент тя е седнала до Йончева да съди другите ”, разяснява пред “Труд ” депутатът Красимир Велчев.

Шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов:

Няма да допуснем Добрев да си върви

 02-11 Няма да позволи Делян Добрев да мине през същия сложен път, по който самият аз минах. България се нуждае от такива депутати, България се нуждае от тези хора. Това, което вие от Българска социалистическа партия задачите, е да се отклоним от триумфите, които прави днешното държавно управление.

Ако ГЕРБ желаеме да отвърнем на удара, доста повече са нещата, които можем да изкараме за Българска социалистическа партия. Ще защитим Делян Добрев и няма да позволим да напусне Народното събрание, тъй като знаем, че ще би трябвало да пазиме идеята България и кабинета Борисов.

Корнелия Нинова, водач на Българска социалистическа партия към министър-председателя:

Вашите ви смъкват от пиедестала

 02-10 “Ще бламирате Бойко Борисов и като водач на водач му споделям през днешния ден, в случай че ни слуша – като водач, който е получавал удари в тил от свои: през днешния ден на вас ще ви се случи за пръв път. Вашите през днешния ден ви смъкват! Не официално, само че преносно ви смъкват от пиедестала. От през днешния ден нататък имате сериозен проблем, освен в партията си, а в публичното доверие във вас ”. Това съобщи от парламентарната естрада водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на дебатите към подадената оставка на депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Според нея ГЕРБ, спасявайки Добрев, няма да спасят Борисов.

Случаите с назначенията, калинките и бордовете са показателни за този народ, който ненавижда политиците си, тъй като си пращат роднините в бродовете да богатеят, сподели още водачът на алената партия.

Президентът Румен Радев:

Не може да има съгласие за корупционен комфорт

С подаването на оставки се тушира напрежението

 02-3 “Не може да има съгласие в името на корупционния комфорт  на ръководещите, които и да са те ”. Това съобщи президентът Румен Радев в сряда по време на брифинг от летището в София, преди да замине на посещаване в Полша. Той оцени позитивно напъните на премиера Бойко Борисов да поддържа добър разговор в миг, в който партията му води “институционална и медийна война против президентството ”.

Пред камерите министър председателят подава ръка над масата и има моята ръка, само че неговите съпартийци не демонстрират своите и не престават да безчинстват, сподели още Радев. Той дефинира като спешен излаз опита да се потушават проблемите с подаване на оставки от депутати, кметове и общински съветници.  “Този излаз към този момент не работи, би трябвало надълбоко съществено следствие, и то от самостоятелен проверяващ орган, който да стигне до дъното на схемите и на моделите ”, акцентира Радев.

Освен това в цялата тази обстановка и Народното събрание не управлява държавното управление, каквото е неговото предопределение, той по-скоро се употребява като арбитражен съд против президента, което е неприемливо, добави Радев.

Малко по-рано денем министър председателят Бойко Борисов съобщи в резиденция “Евксиноград ” във Варна, че институциите би трябвало да работят в мир и синхрон. Той добави, че “колкото рисково е да падне кабинет, тъкмо точкова рисково е да падне и президент ”.

„ Лукойл “ с позиция, след подмятания на Цвета Караянчева:

Не ни намесвайте в междупартийни разпри

Темата с родниниските назначения докара до реакция и от страна на “Лукойл-България ”, които бяха намесени в политическото говорене посредством изявление на заместник-председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя попита правилно ли е, че брачният партньор на Корнелия Нинова работи там, а самата Нинова удостовери, като отговори, че той е в частна компания и че постоянно е напускал постове в държавни сдружения, когато Българска социалистическа партия били на власт.

“Категорично възразяваме против намесването на името на “Лукойл-България ” ЕООД в междупартийни разпри и кавги ”, показаха от сдружението посредством позиция до медиите. И допълниха:

“Отправянето на голословни подмятания за каквито и да било връзки сред компанията и някоя политическа партия, изключително от страна на заместник-председател на българския парламент, е неприемливо и неприлично. Кадровата политика на “Лукойл-България ” е неин вътрешен въпрос, който няма никакво отношение към свадите, съпътстващи българския политически живот ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР