Борислав ЦековБорислав Цеков, фейсбукНе само промяната“, а и лумпениадата продължава.

...
Борислав ЦековБорислав Цеков, фейсбукНе само промяната“, а и лумпениадата продължава.
Коментари Харесай

Не само „промяната“, а и лумпениадата продължава

 радев  радев Борислав Цеков
Борислав Цеков, фейсбук

Не единствено „ смяната “, а и лумпениадата продължава. Някакви маргинални партийки се записали в ЦИК като коалиция „ Вън от Европейски Съюз и НАТО “. Тъкмо ще преброят искащите 0,3 %.

Българските жители могат да имат сериозни отзиви за Европейски Съюз или за НАТО, само че в голямото си болшинство в никакъв случай не биха си и помислили да гласоподават за излизане на България от тези два най-могъщи стопански и военно-политически съюзи на планетата. Защото това е най-голямото постижение на България след Освобождението. И тъй като здравият разсъдък ще подсети даже тези, които нямат осъзнато ценностно и политическо отношение по този въпрос, че това значи да гласоподават срещу себе си и срещу децата си, които в този момент имат шанса и опцията да учат и да работят в чужбина или да работят тук в огромни интернационалните компании или във заводи, издигнати с европейски средства или печелещи, тъй като изнасят за Европа.

Ако напуснем, както си фантазират яхниените маргинали, тези деца към този момент няма да се завръщат по този начин елементарно по празниците в България, тъй като няма да им дават визи да се върнат назад там, където работят в Европа и изкарват пари, с които оказват помощ и на околните си у нас. Няма да се върви на гурбет на Запад и след това да се строят къщи у нас със спестеното, да се оказва помощ на домочадие тук и прочие Просто ще станем отново страна от лагерен вид, от която мъчно се излиза. За останалите пагубни обществени и стопански последици, които биха настъпили, няма потребност се приказва.

Достатъчно е да си спомним какво представляваше България преди Европейски Съюз и НАТО – безпорядък, бандитизъм, галопираща инфлация, всеобща беднотия, разрушена промишленост, недостиг по магазините и прочие, и прочие. Вижте къде са стопанската система, търговията и производството в този момент и вижте на какъв брой светлинни години обратно бяха, преди да влезем в Европейски Съюз и НАТО. Оставете бръщолевенето на хора, които нямат никаква действителна визия за икономическото положение на страната и ще ви повтарят остарялото и от дълго време погрешно факсимиле, че България нямала произвеждане.

Българската стопанска система през днешния ден е повече от три пъти по-голяма от тази по времето на социализма.

В цялата страна са издигнати или преустроени десетки заводи, доста от които с европейски средства, които бълват продукция. Износът на промишлена продукция се е нараснал в пъти спрямо годините преди Европейски Съюз, да не приказваме в съпоставяне със социализма. Данните ги има – влезте в Българска народна банка и Национален статистически институт, или просто попътувайте из страната, с цел да видите с очите си десетките нови заводи. Това стана допустимо, тъй като станахме част от общия пазар на Европа и в България бяха налети милиарди евро, а българският бизнес се разви и укрепна, тъй като има опция да работи на този общ пазар.

Та, няма естествени българи, които желаят да разрушим всичко това и бъдещето си, в името на яхниени пристрастености и яхниени „ геополитически “ брътвежи. Сиреч, гласуването за въпросната коалиция ще е нещо като броене на пациентите.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР