Борислав Пръков е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Гоце

...
Борислав Пръков е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Гоце
Коментари Харесай

Борислав Пръков ще развива бизнеса на Гоце Делчев

Борислав Пръков е претендентът на ГЕРБ за кмет на Гоце Делчев. Той е на 37 години, фамилен с две деца момчета. По обучение е правист. Ръководил е личен бизнес в бранша на логистика и търговия. Подпомага интензивно спортните занимания с футбол и хандбал. Създател е на състезателен клуб " Дрийм отбор ".

" Боря се за по-добрия живот на жителите на община Гоце Делчев! Обръщам се към жителите да ме поддържат с №43, защото имам работещ проект за развиването на града! В моята стратегия за развиване на община Гоце Делчев за интервала 2019-2023 година главните цели са обединени в 5 стълба: бизнес – обучение – опазване на здравето – градска среда – младежи ", споделя Пръков и продължава:

" Имам концепцията да основа общински фонд за стипендии- ориентиран към възпитаници учещи съвременни технологии и ангажирани да работят в локални компании и към обществено слаби фамилии. Освен това в бранш " обучение " ще се боря за обезпечаване на задоволително места в детските ясли и градини, вложения в просветителната инфраструктура и поддръжката на хрумвания за просветителни специалности ориентирани към актуалните бизнес компании ", изяснява в детайли претендентът на ГЕРБ за Гоце Делчев. В бранш " опазване на здравето " той ще има за цел за вкара антикризисен мениджмънт в болница „ Иван Скендеров “ и ще се бори за понижаване на дълга в болничното заведение с 500 хиляди лв. до края на 2020 година. Пръков има хрумвания и планове за играждането на околовръстни пътища, които ще облекчат трафика, построяването на 2 кръгови кръстовища, 3 етажни паркинга, както и създаване на енергоефективно осветяване, нови тротоари и безвъзмезден интернет в градския парк.

Според Борислав Пръков бизнес средата в Гоце Делчев е най-вече еднородна, предлагаща в по огромната си целокупност ниско-платени работни хонорари. " Предлагаме подобряването на икономическите условия в района, посредством основаване на 2 индустриални зони, които ще притеглят стратегически вложители ( Зона 1 „ Производства с висока добавена стойност в областта на леката индустрия “ и Зона 2 „ Индустриален клъстър за високи технологии и високотехнологични услуги “) ", споделя кандидат-кметът на ГЕРБ в Гоце Делчев.

Зона 1 е ориентирана към произвеждане с висока добавена стойност, което ще докара до увеличение на междинната работна заплата в района с 30 %. Ще бъдат основани и ще бъдат заети към 240 нови работни места. Ще стартираме построяването на индустриалната зона след средата на 2020 година. Зона 2 ще бъде за бизнес разрастващ високи технологии и високотехнологични услуги. Това ще докара до наемането на експерти, които ще получават с 50 % повисоки хонорари от заетите в района. Ще бъдат основани към 90 нови работни места в тази сфера. Ще стартираме построяването на тази индустриална зона след средата на 2021 година " За първи път ще създадем  механизми, които да дават противоположна връзка за потребностите на бизнеса в района ", споделя Пръков.

В сферата на земеделието той предлага предприемане на съществени ограничения за възвръщане на старите обичаи в земеделието. " Земеделието да стане още веднъж основен бранш, който да продължи обичаи в района. В продължение на десетилетия, земеделието е било главен занаят и е осигурявало прехраната на над 60% от популацията в района ", разяснява Пръков. И продължава: " Ще финансираме 2 пъти годишно фермерски пазари в Гърция по този начин ще разпространяваме локални култури и производства Ще създадем база данни за новаторско и съвременно земеделие. Ще бъдат осъществени съвещания със експерти в тази сфера, които да създадат изследване във връзка с климати, почвите и селскостопанското водоснабдяване и с тяхна помощ ще изготвим съответни оферти ".

Според Борислав Пръков над 15 % от трудоспособните и дейни младежи в последните 10 години са мигрирали към огромните регионални градове, заради липса на подобаващи условия за добра професионална реализация. " Ще се стремим освен да върнем младежите още веднъж в Гоце Делчев, само че и съответно да ги задържим благодарение на по-добро и високо заплащане и с подобаващи обществени услуги, задоволително места в детските ясли, положително обучение и най-много качествено опазване на здравето ", безапелационен е кандидат-кметът на ГЕРБ в Гоце Делчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР