Борислав Михайлов продължава да не е вписан като президент на

...
Борислав Михайлов продължава да не е вписан като президент на
Коментари Харесай

Михайлов продължава да не е вписан като президент на БФС

Борислав Михайлов продължава да не е вписан като президент на БФС в Агенцията по вписванията (АП), две седмици след. Към днешна дата в регистъра на АП  като представляващ БФС още си е посочен Михаил Касабов , който е и.д. президент от оставката на Михайлов през октомври 2019 година и е вписан в АП на 12 ноември 2019 година Този статут не е променян от този момент.

Причината в забавянето на вписването е срокът, който Софийски градски съд (СГС) позволи за обжалване на решението от 1 юни, с което бе анулиран отводът на АП от 5 май да впише още веднъж Борислав Михайлов като президент на БФС. До момента няма знак дали е пусната такава тъжба. Вчера обаче някогашният национал Димитър Бербатов, който е и претендент за президент на футболния съюз прикани АП да апелира. Той го стори в отворено писмо до президента Румен Радев, правосъдния министър Янаки Стоилов и Агенцията по вписванията .

" Считаме, че в този момент е безусловно належащо Агенцията по вписвания да апелира решението на арбитър Вълков в сходство с константната си процедура и с оглед най-хубава отбрана на нарушавания съгласно нас публичен интерес от противоречивото правосъдно решение за анулация на отхвърли за регистриране на Борислав Михайлов като президент на БФС ", написа в писмото.

Вътре има и забавно твърдение - че въпросният арбитър Вълков се е произнесъл и по жалбата на Любослав Пенев против решенията на конгреса на БФС от 16 февруари 2018 година Решението бе в интерес на футболния съюз.

В писмото си Бербатов сезира и за заплашване на клубовете да не се подписват за предрсрочен конгрес, а и възпрепятстване на предизборната акция на опозицията. Посочено е и, че една от водещите фигури в екипа на Бербатов - Петър Величков, не е допускан до съвещания на Изпълкома на БФС, чийто член е. Според опозицията това възпрепятстване е непозволено.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР