Борислав Михайлов подаде оставка като президент на Българския футболен съюз.

...
Борислав Михайлов подаде оставка като президент на Българския футболен съюз.
Коментари Харесай

Какво следва след оставката на Борислав Михайлов?

Борислав Михайлов подаде оставка като президент на Българския футболен съюз. Позицията му е разследване от създалото се напрежение в последните часове. Реакциите от снощния мач и от политиците. Премиерът Борисов разпореди - държавното управление да прекрати всевъзможни връзки с футболния съюз, в това число и финансови. В късния следобяд ГДБОП, полиция и жандармерия влязоха във футболната централа в Бояна.

Всичко стартира с привидно кошмарна загуба на футболния терен с 0:6 за Англия. Още в днешния предиобед и министърът на спорта Красен Крален, и министър председателят Бойко Борисов алармираха, че повече не желаят да робатят с това управление на БФС и приканиха Борислав Михайлов да си подаде оставката. Те бяха много гъвкави в своите изявления, тъй като страната няма право да се меси в изборните каузи другояче ще има наказания от ФИФА.

Отделно от това имаше и расистки прояви, които провокираха сериозен отзив от Европа.
 България я грози съществено наказване от УЕФА след мача с националите България я грози съществено наказване от УЕФА след мача с националите
Правителството изиска оставката на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Това се случи часове след мача България-Англия, пресечен...
Красен Кралев, министър на спорта: От през днешния ден нататък преустановяваме всевъзможни връзки с футболния съюз, в това число и финансови до подаването на оставка на ръководителя на Българския съюз - Борислав Михайлов. Заради цялото положение на българския футбол, поради случаите през вчерашния ден. Христо Запрянов, пресаташе на БФС: Да се твърди, че Борислав Михайлов е повода за расизъм или безчинство в България е много необичайно най-малко за мен. Красен Кралев, министър на спорта: Държавата не може повече да толерира сходно държание. Христо Запрянов, пресаташе на БФС: Българският футболен съюз направи всичко допустимо този мач да се организира обикновено и считам, че даже би трябвало да бъдем похвалени, тъй като не е елементарно да се играе с Англия сега. Наистина. Бойко Борисов, министър-председател: Ние не разясняваме изстъпленията от британските хулигани из София и не даваме оценка на Англия, че това е цвета на британската нация, тъй че и те да бъдат малко по-смирени в изявленията си когато става въпрос за България. Когато страната ни е поставена на челни страници като расистка страна поради група олигофрени или недоброто управление на футболния съюз като протестни дейности към него, а и резултатите са безапелационни макар големите пари, които ние през годините във тип на осветяване, настилки игрища, поправки, направихме, не желая по никакъв метод, държавното управление в лицето на спортно министерство да бъде ангажирано с този ръководител на Футболния съюз.
Христо Запрянов - пресаташе на БФС: Малко странни изказвания се хвърлят в общественото пространство надали не, че БФС лежи на плещите на данъкоплатеца, което въобще не е по този начин. БФС се самофинансира. Държавата действитело подкрепя съюза в една стратегия за детско-юношески футбол, която организираме няколко години през лятото. Всъщност средствата, които се дават отиват назад в клубовете.
 ГДБОП влезе в офисите на Българския футболен съюз ГДБОП влезе в офисите на Българския футболен съюз
Екипи на Главна дирекция "Борба с проведената престъпност " влезе в офисите на Българския футболен съюз, запечата ги и стартира огромен обиск.

Вероятно следствията от оставката на Михайлов ще бъдат пагубни. На първо място подлежим на наказания от УЕФА. Президентът на централата към този момент загатна, че ще водят още по-ужесточена борба против расизма.

В петък изпълкома би трябвало да одобри оставката на Михайлов и да насрочи конгрес, на който да се дефинира нов президент. Борислав Михайлов е изцяло в правото си да се кандидатира още веднъж, тъй като през предходната година той беше определен с извънредно болшинство.

По информация на Българска национална телевизия двама съдии са под ударите на ГДБОП в Бояна. Тази акция е ориентирана къл съдийската комисия, към оговаряне на мачове и корупция в БФС.
 Борислав Михайлов подаде оставка като президент на БФС Борислав Михайлов подаде оставка като президент на БФС
Днес президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка, която ще бъде показана пред членовете на Изпълнителния комитет на за...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР