Борислав Михайлов е авторитарен, без никакъв капацитет да слуша, предложил

...
Борислав Михайлов е авторитарен, без никакъв капацитет да слуша, предложил
Коментари Харесай

Михайлов опитал да уреди съмнителни фирми да строят скъпо по проект на УЕФА, но го порязали - slava.bg

Борислав Михайлов е властнически, без никакъв потенциал да слуша, предложил е да се купи прескъп рейс за БФС и се е опитал да вкара “съмнителни презморски фирми”, с цел да строят стадиони в България по план за 1 милион швейцарски франка. Това написа в поверителен отчет на представителя на УЕФА Андреас Кун, който е посетил България през април 2005 година и се е срещнал с тогавашния вицепрезидент на БФС.

Информацията се открива във вътрешна преписка и документи на УЕФА, изтекла до интернационалния консорциум OCCRP. В тях главно се преглеждат плановете по стратегиите “Хеттрик” за финансиране на планове на националните футболни федерации от бюджета на УЕФА. Файловете съдържат данни за съвсем всички страни, членуващи в европейската федерация и се изследват от екип публицисти от консорциума.

По време на визитата на Кун в България президент на БФС към момента е Иван Славков, който е впримчен в корупционни кавги и е делегирал на Борислав Михайлов всички действия свързани с финансирането от УЕФА. Скандалите не пречат на Славков да води разхитителен метод на живот и да провежда “царски приеми и изпращания”, на които станали очевидци делегатите от УЕФА.





Един от плановете, които финансира УЕФА по програмата “Хеттрик” е построяването на 40 мини-игрища из страната за 1 милион швейцарски франка. Борислав Михайлов предложил да бъдат издигнати 30 стадиони за 900 000 франка и то от никому незнайни офшорки (задморски компании), с които бил в контакт.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР