Борислав Колев, обвиняем за пране на 53 млн. лв. по

...
Борислав Колев, обвиняем за пране на 53 млн. лв. по
Коментари Харесай

Обвиняемият за аферата Хемус започна да посочва имена

Борислав Колев, обвинен за пране на 53 млн. лева по делото " Хемус ", разкри през вчерашния ден името на индивида, който е вземал парите, откакто са били теглени от банката. Колев описа, че уредник в схемата е бил Георги Георгиев от Лом, който го придружавал при тегленето на парите. Банкнотите са носени в обмен бюро на ул. " Христо Ботев " в София, след това са превозени от мъж с малко име Иван до офиса на компания " Булстрой груп ИГ " в Благоевград, която е част от схемата. Данни от мобилните оператори посочили, че Колев е бил в банката с пълномощниците на кухите сдружения, след това в региона на обмен бюрото, а по-късно и в Благоевград.
Колев непосредствено разгласи пред Софийския градски съд, че го е боязън, изключително след едно доста любопитно приключване на информация за прословутия му разпит пред основния прокурор Иван Гешев. " На 21 декември дадох показания в наличие на двама прокурори, проверяващ служител на реда и господин основния прокурор. Моите показания завършват в 19 часа същата вечер. А в 21 часа в интернет медии са представени имената на 2 лица, които съм показал - лица, които са от значително значение за следствието ", съобщи той пред съда.
Колев остава под домакински арест, реши Софийският апелативен съд, с което магистратите потвърдиха определението на Софийския градски съд. Защитата му изиска по-лека мярка за неотклонение - парична гаранция в рационален размер. Като причина беше посочено, че Колев спомага на следствието. Според юриста му Христо Ботев клиентът му не е единственият участник в разследваната скица. " Ако моето място е тук, сигурно има и други хора, които да застанат до мен. Аз спомагам - други лъжат и манипулират. Като че ли гледаме разнообразни мачове с прокуратурата ", акцентира Колев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР