Борислав Хаджистоянов спечели дългата дистанция от 102 километра в първото

...
Борислав Хаджистоянов спечели дългата дистанция от 102 километра в първото
Коментари Харесай

Борислав Хаджистоянов и Данаил Петров са големите победители в първото издание на L'Etapе България от Tour de France

Борислав Хаджистоянов завоюва дългата отдалеченост от 102 километра в първото издание на L`Etape Bulgaria от Tour de France. Той измина дистанцията за време от 2:56:57 часа.

На късата отдалеченост от 57 километра най-хубав бе именитият колоездач и някогашен национал Данаил Петров, който пребори трасето за 1:44:51 часа. Най-бързи измежду дамите се оказаха Виктория Данова в 102-километровата отдалеченост и Йоана Вълканова в 57-километрова отдалеченост.

Четиримата завоюваха митичните жълти фланелки, които са емблема на надпреварата.

Големият победител Борислав Хаджистоянов е млада вяра в ски спорта, само че във Велинград потвърди, че сполучливо покорява планината и с велосипед.

Българският стадий от именитото съревнование Tour de France събра на едно място над 850 фенове и експерти в колоезденето във Велинград. Генерален спонсор на събитието е " Европейски пътища " - компанията, която е построила и поддържа всички пътища по трасето на надпреварата.



Десетки състезатели в няколко възрастови категории при мъжете и дамите отнесоха купи, както и зелени фланелки за най-бърз спринтьор, бели- за най-млад играч и бели на червени точки – за най-хубав катерач. Катерачите заслужиха наградата с изчакването на гравел правата сред селата Цветино и Горна Дъбева, готова съгласно условията от една най-авторитетните пътно-строителни компании - " Грома Холд ", която е главен сътрудник на събитието. Това съгласно Антоан Квирст от френския лицензодържател A.S.O. направи стадия в България неповторим.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР