Борислав Гуцанов, народен представител от БСП и председател на парламентарната

...
Борислав Гуцанов, народен представител от БСП и председател на парламентарната
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов с важни новини във Варна за интермодалния терминал и АМ Черно море

Борислав Гуцанов, депутат от Българска социалистическа партия и ръководител на парламентарната комисия по превоз и известия, разгласи във Варна, че са извършени две срещи с огромни компании, проявяващи интерес към построяването на интермодалния терминал или т.нар.пристанище под " Максуда ", съобщи кореспондент на Varna24.bg .

" Едната е холандска компания. Правила е изкуствената палма в Дубай, може би е най-голямата европейска компания, с оборот от 2,5 млрд.евро годишно. Другата е китайска компания, 100% държавна. И двете демонстрират голям интерес към строителството и употребата на бъдещият терминал, който ще бъде и единствения дълбоководен подобен. Направихме среща с министъра на превоза Николай Събев, с проектантите и с управлението на Директива за птиците " Пристанищна инфраструктура ". Променили сме заданието от 12,5 м. дълбочина да стане 14,5 метра. Този терминал генерално трансформира концепцията и опциите на пристанището. Силно се надявам до края на годината да има издаване на позволение за градеж. От там нататък да се открие процедура по концесиониране. Тази концесия да бъде от нула строителство и употреба, а не концесия на подготвени мощности. Разликата е голяма.

Второ, за автомагистрала Черно море успяхме с министъра на районното развиване да създадем по този начин, че още веднъж да започва плана с ускорение на екологичните оценки и планиране на автомагистралата. За нас това е жизненоважен планове то като връзка сред мегаполиса Истанбул, Бургас, Варна, Констанца, с цел да бъде построен кулоар Север-Юг, значим за привличането на това и артикули. Тази автомагистрала е значима и за привличането на различен вид туристи, това са турските туристи. Така, както преди 12 години никой не вярваше, че румънските туристи са атрактивни и имат бъдеще, а те сега са съществени в периферията на сезона - пролетта и есента. Считаме, че по сходен метод ще се развият нещата с бъдещите турски туристи. В момента те са водещи туристи в зимните ни курорти, считаме, че това може да стане и за летните курорти на страната ни ", разяснява Гуцанов.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР