Борис Станчов припадна по време на състезание в Шкодра, а

...
Борис Станчов припадна по време на състезание в Шкодра, а
Коментари Харесай

Смъртта на боксьор с двойна самоличност прераства в скандал

Борис Станчов припадна по време на съревнование в Шкодра, а по-късно издъхна в болница. Трагедията раздруса боксовите среди, а абсурдът се разраства откакто стана ясно, че Борис е взел участие в шампионата под непозната идентичност, като се е представял за братовчед си Исус Величков.
Вижте какви са версиите и реакциите на експерти за случилото се с Борислав Станчов:

.
Снимка: Борислав Станчов, Facebook

„ Самата федерация е бутафория”, съобщи доктор Георги Езекиев пред Нова тв, някогашен президент на Българския професионален боксов съюз. „ Проблемът е, че това момче е имало възбрана. За да я избегне, е играл с непозната идентичност. Изваден му е подправен лиценз със съдействието на федерацията, допускам, тъй като няма по какъв начин да стане по различен метод. Всички хора, които се занимават с професионален бокс, може да се натоварят в 2-3 леки коли. Всички се познават”, съобщи Езекиев. По думите му българските боксьори играят за дребни суми. „ Те са слаби, играят, с цел да загубят”. Той обаче е безапелационен, че никой от нашите боксьори, нито пък треньорите им могат да изкарат от това 50-60 хиляди лв.. „ Изкарват по 150 паунда. Вече не ги желаят, тъй като падат преди да ги ударят”.

.
Снимка: Георги Езекиев

„ Имахме положителни усещания за него като състезател”, съобщи Даниел Дамянович, член на УС на Българския професионален боксов съюз. Той обаче е безапелационен, че от Съюза не са знаели, че е с сменена идентичност. „ Отношенията сред състезателя и Съюза – 99% минават през мениджъра”, изясни още Дамянович.

.
Снимка: Даниел Дамянович

Близките на умрелия упрекват треньора му за нещастието в Албания.

Синът ни в никакъв случай не е боледувал, не взимаше медикаменти, не пиеше алкохол, не пушеше. Той даже аналгин не е пил. Това споделиха родителите на умрелия боксьор Борис Александров Станчов, пред бТВ.

" Искам да попитам по какъв начин документите на сина ми са в мениджъра му? Защо е избягал, откакто синът ми е бил признат в болница ", пита бащата.

" Той е ни обясняваше много-много какво прави. Не знаем дали е взел участие в уговорени мачове и че се бие под непозната идентичност ".

Майката показа, че им е било казано от треньора, че в багажа му са намерили празна опаковка от " Виагра ". Родителите, обаче не имат вяра, че това са негови медикаменти. Починалият е 21-годишен.

Със сигурност мениджъра му и треньора му са знаели, че се качва на кръга с непозната идентичност (Исус Величков). „ Няма да им се размине “, заканиха се околните.

Предстои родителите на боксьора да заминат за Албания, с цел да разпознаят тялото на сина си.

.
Снимка: Родителите на Борис Станчов

Сестрата на Борис Станчов – Лиляна твърди пред Нова тв, че не е знаела, че брат й се състезава под непознато име, единствено предполагала. Близките на боксьора демонстрираха клип, в който настояват, че Борис споделя на треньора си Венцислав Георгиев, че не е добре.

„ Как може треньорът му след гибелта на брат ми да си тръгне за България, без да уведоми никой”, попита Лиляна. Твърди, че брат й не се е биел за пари, а от обич към спорта. Пари обаче печелел мениджърът му, настояват близки на умрелия Борис.

.
Снимка: Венцислав Георгиев

Треньорът му и негов управител твърди, че не е знаел, че умрелият боксьор употребява лиценза на неговия братовчед Исус, макар че се е обръщал към него с името Боби Джи.

.

Снимка: Исус Величков

Самият аз съм не съм бил боксьор, имам лиценз, тъй като преди време бях футболист. Дадох му моята идентичност, тъй като той ме беше уверил, че няма да имам кахъри с персоналните ми данни, а аз като елементарен човек си фантазирах, че ще има проблеми, само че въпреки всичко му я дадох. Това съобщи пред Нова телевизия братовчедът на починалия в Албания боксьор Исус Величков.

Той призна, че умрелия боксьор е имал общо шест мача с непозната идентичност и добави, че Борис Станчов е взимал пари, с цел да пада.

,,Според мен става въпрос за ликвидиране. Убили са брат ми, с цел да не завоюва мача``, съобщи и сестрата на боксьора. По думите ѝ тя единствено предполагала, че брат ѝ се боксира под непозната идентичност.

,,Всичко е за пари. В България е взимал най-вече до 300 лв., само че той не се биеше толкоз за пари, колкото от обич към спорта. Освен това той в никакъв случай не е имал заболявания, а в случаите, когато е боледувал, се е лекувал единствено с плодове. Не е взимал никакви лекарства``, показа още сестра му и разгласи, че за всичко това е знаел треньорът му и той би трябвало да понесе отговорност.

.
Снимка: Красен Кралев

И спортният министър Красен Кралев разяснява пред Нова тв абсурда с умрелия български боксьор в Албания. „ За мен това си е чисто закононарушение – престъпна демонстрация, крадене на непозната идентичност и явяване с нея. Това е осъществено от умрелия боксьор. Тук има няколко въпроса, които съществено би трябвало да се прегледат. Те не могат да се разясняват в елементи преди да е завършено следствието в Албания”.Според него би трябвало да се обясни здравословното положение на Борис Станчов, както и каква е била повода за гибелта му. „ Другият въпрос е кой е бил преглеждан? Исус или другия играч. Ние ще правим проверка”, сподели спортният министър.

Според Красен Кралев казусът е изключение и такова нещо не се е случвало до момента. Той добави, че би трябвало да се види какви са били претекстовете за промяната на самоличността. Според него умрелият може да е имал някакви проблеми, излизайки отвън България преди този момент. „ Трябва да се ревизира дали има престъпно минало. Има доста работа, която проверяващите би трябвало да свършат. При всички случаи имаме противен прецедент”, разяснява той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР