Борис Писториус, социалдемократ, който в момента е вътрешен министър на

...
Борис Писториус, социалдемократ, който в момента е вътрешен министър на
Коментари Харесай

Шолц избра за военен министър Борис Писториус - бивш противник на санкциите срещу Русия

Борис Писториус, социалдемократ, който сега е вътрешен министър на провинция Долна Саксония, ще стане новият министър на защитата на Германия, разгласи държавното управление в изказване от 17 януари, представено от съветската версия на " Свободна Европа ". 

" Много съм удовлетворен, че завоювах извънреден политик от нашата страна за поста министър на защитата на Борис Писториус ", сподели канцлерът Олаф Шолц, представен в изказване, издадено от представителя Щефен Зайберт.

В предишното Писториус, който е измежду твърдите лоялисти на Шолц измежду социалдемократите, е изразявал рецензии против съветските наказания. В края на май 2018 година, да вземем за пример, той упорства те да бъдат преразгледани поради милиардите загуби и даже упорства, че те само ускоряват позициите на Владимир Путин в Русия.

" Ако не постигаш своите цели, би трябвало да се запиташ дали инструментите са верни ", споделя тогава Писториус пред " Зюддойче Цайтунг ".

Войната в Украйна обаче очевидно е трансформирало настройките на социалдемократа. В края на април 2022 година той приканва Германия и съдружниците й да дават оръжия на украинците, с цел да завоюват спора

Друг любопитен подробност от биографията му е, че бишата му другарка (разделили са се преди няколко месеца) е четвъртата някогашна брачна половинка на ексканцлера Герхард Шрьодер - непосредствен другар на Путин и член на надзорния съвет на " Газпром ".

Назначаването на Писториус следва оставката на Кристин Ламбрехт в миг, в който Германия е под мощен напън да изпрати бойни танкове Leopard в Украйна.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР