Борис Писториус, министър на вътрешните работи на провинция Долна Саксония

...
Борис Писториус, министър на вътрешните работи на провинция Долна Саксония
Коментари Харесай

Германия вече е с нов военен министър

Борис Писториус, министър на вътрешните работи на провинция Долна Саксония от Социалдемократическата партия (SPD), ще бъде новият министър на защитата на Германия, съобщи " Ройтерс ", като се базира на известие от държавното управление. Досегашният министър Кристине Ламбрехт подаде оставка в понеделник на фона на нарастващия натиск върху нейното държавно управление да разреши на съдружниците да изпратят тежки танкове в Украйна.
Прочетете още
Събитията идват при започване на седмица, която евентуално ще бъде основна за проектите на Запада за по-нататъшно въоръжаване на Киев.

Ламбрехт беше обвиняванa, че не е успялa бързо да върне Бундесвера във форма макар контрактувания специфичен фонд от 100 милиарда евро за тази цел, откакто Русия нахлу в Украйна.

Тя беше подложена на критика неотдавна от медии и опозиционни фигури за издание на видео с пожелания във връзка Нова година, в което нейните думи за войната в Украйна на фона на празнична заря бяха сметнати за неуместни.

Назначаването на Писториус може да докара до по-широки промени в немския кабинет, защото канцлерът Олаф Шолц даде обещание в него да има еднакъв брой мъже и дами.

Писториус е министър на вътрешните работи в Долна Саксония от 2013 година и от дълго време е считан за претендент за народен пост. Той се кандидатира за водач на Социалдемократическата партия през 2019 година

Имал е връзка с Дорис Шрьодер-Копф, някогашната брачна половинка на някогашния канцлер Герхард Шрьодер.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР