Борис Джонсън увеличи залога в своите предизборни обещания, като заяви,

...
Борис Джонсън увеличи залога в своите предизборни обещания, като заяви,
Коментари Харесай

Джонсън обеща бърз Brexit, а Джеръми Корбин нова сделка

Борис Джонсън усили залога в своите предизборни обещания, като съобщи, че единствено той е в положение да изведе Англия „ по най-бързия метод “ от Европейския съюз. Той пое този ангажимент по време на избирателен ефирен спор с водача на опозиционната Лейбъристка партия, Джерами Корбин, заяви Reuters.

След едночасов спор направените изследвания измежду аудиторията демонстрират, че феновете не са на 100 % сигурни в своето решение, кой е спечелилият от конфликта. Според 51% от хората Джонсън е спечелил дебата, а 49 на 100 считат, че Корбин е огромният победител.

Според анализатори резултатът е по-скоро в интерес на лейбъристкия водач. Всеки от двамата участници в дебата се опита да подкопае тезата на другия. Това е първият лидерски конфликт преди предварителните парламентарни избори на 12 декември.

„ Най-вероятно ще излезем от Европейския съюз на 31 януари, тъй като всичко към този момент е готово “, съобщи Джонсън. Британският министър председател дава обещание да приложи договорката, която контракти с Брюксел, и да изведе Англия от Съюза до 31 януари. Той се ангажира да съблюдава периода до 2020 година за реализиране на комерсиално съглашение за дълготрайните връзки на страната с Европейски Съюз.

Корбин отвърна, че вместо експедитивност Джонсън дава обещание още години на договаряния, с цел да обезпечи комерсиална договорка в канадски жанр, в която, съгласно него, държавното управление възнамерява да продаде публичното опазване на здравето. Джонсън отхвърли това обвиняване.

„ Мисълта на министър-председателя Борис Джонсън, че може да бъде прокарана и завършена договорката за Brexit до края на януари, е неуместна “, сподели Корбин. Лидерът на Лейбъристите желае да контракти нова договорка за излизане от Европейски Съюз и да я сложи на референдум в границите на шест месеца дружно с оставането в Съюза като вероятен избор. По време на дебата Корбин сподели, че ще почете резултата от подобен референдум, какъвто и да бъде той.

Джонсън отвърна на Корбин, като го нападна за отхвърли му да каже дали ще се разгласи за овакантяване или за оставане в Европейски Съюз на предстоящ референдум.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР