Борис Джонсън спечели убедителна победа на парламентарните избори във Великобритания,

...
Борис Джонсън спечели убедителна победа на парламентарните избори във Великобритания,
Коментари Харесай

Борис Джонсън с победа на изборите във Великобритания

Борис Джонсън завоюва безапелационна победа на парламентарните избори във Англия, откакто болшинството от гласоподавателите го поддържаха да изкара Обединеното кралство от Европейския съюз идващия месец, написа авторитетното издание The Times, представено от Булнюз. Торите победиха в редица изборни региони в крепостите на Лейбъристката партия и с това потвърдиха предвижданията на социологическите изследвания.

Предварителната прогноза е за разлика от 86 депутати, което е най-големия триумф на фракцията от 1987 година. Това след това беше преразгледано до 64 от Би Би Си в 3 часа сутринта (5 часа българско време), с цел да се вземат поради действителните резултати. Джереми Корбин призна проваляне в 3.20 часа, само че отхвърли да се поддаде на натиска да се откаже от лидерското място в Лейбъристката партия неотложно. Той сподели, че ще се отдръпна, само че ще продължи да води партията през " интервал на размисъл.

Изказвайки се малко по-късно, Джонсън сподели, че досегашните резултати демонстрират, че " това общонационално консервативно държавно управление получи мощен мандат да осъществя Брекзит ". Джо Суинсън, водачът на Либерал-демократическата партия, загуби своето място в в Източен Дънбартоншир от Националната партия на Шотландия (СНП). Тя сподели, че " до момента в който някои ще честват вълната на национализма, която се разнася от двете страни на границата, за милиони у нас тези резултати ще донесат боязън и паника ". Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп също поздрави в " Туитър " премиера Джонсън, като съобщи: " Изглежда като огромна победа за Борис във Англия! " Екзитполът след края на третите парламентарни избори във Англия за последните пет години планува победа на консерваторите с 368 места. Това е 42 повече от нужните 326 за болшинство в Камарата на общините. Екзитполът, извършена от името на Sky News, BBC и ITV, предвижда, че лейбъристите ще завоюват 191 места, със 71 по-малко, в сравнение с през 2017 година СНП е на път да завоюва 55 места, до момента в който либералдемократите се чака да обезпечат 13. Ако това бъде доказано, общият брой на депутатите на лейбъристите е по-малък от този на Майкъл Фут през 1983 година и най-малкият след 1935 година Според екзитпола, Консервативната партия печели 46% от гласовете спрямо 32% за лейбъристите.

Това ще бъде първият път, когато настоящата ръководеща партия ще усили националния си дял на гласове на три поредни общи избори. Тереза Мей завоюва 42 на 100 от гласовете през 2017 година, а Дейвид Камерън завоюва 37 на 100 през 2015 година Джонсън написа в " Туитър ": „ Благодаря на всички в нашата велика страна, които гласоподаваха, които се включиха непринудено и застанаха като претенденти. Ние живеем в най-великата народна власт в света “. В реакция на снощния екзитпол, министърът на финансите в сянка Джон МакДонъл съобщи пред Би Би Си: „ Не ми е прелестно да употребявам този израз, само че хората евентуално желаят да го създадат (Брекзит) “. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР