Борис Джонсън се е срещал с бивш агент на КГБ

...
Борис Джонсън се е срещал с бивш агент на КГБ
Коментари Харесай

Джонсън на парти с агент от КГБ след среща на върха на НАТО за случая Скрипал

Борис Джонсън се е срещал с някогашен сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) на спорно празнично събитие, два дни след среща на върха на НАТО, фокусирана върху Русия, разкрива Observer, представен от Guardian.

Премиерът Джонсън, по това време министър на външните работи, се вижда съветския предприемач и милиардер Александър Лебедев, чието семейство има английските вестници " Indipendent " и " Evening Standard ", след среща на министрите на външните работи в Брюксел в подтекста на отравянето на някогашният съветски сътрудник Сергей Скрипал.

Срещата им се състои на разточително празненство в замък в италианския град Перуджа през април 2018 година, месец след офанзивата с " Новичок` в Солсбъри, а уредник на събитието е синът на Лебедев - Евгени.

Срещата с Евгени бе доказана пред " Guardian ", само че Александър Лебедев отхвърля да се е срещал с Джонсън.

Въпреки това, представител призна, че срещата сред Джонсън и някогашният сътрудник Лебедев се е състояла, само че настоя, че няма нищо оттатък нормалното в обстановката.

" Той постоянно върви в Италия да отсяда при сина си. Доста постоянно е в Европа и през годините се срещна с множеството другари на Евгени, тъй че няма нищо извънредно в тази среща ", съобщи представител на Александър Лебедев.

59-годишният медиен магнат, чийто стаж в Комитет за Държавна сигурност (на СССР) е добре документиран, неведнъж се опълчва на глобите против Русия, определяйки ги като смешни и неефективни.

Разкритието идва в миг, когато Даунинг Стрийт е под напън поради забавянето на публикуването на разследващ отчет върху заплахите на Острова, идващи от противозаконни съветски действия. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР