Борис Джонсън пристигна в Берлин, за да проведе разговори с

...
Борис Джонсън пристигна в Берлин, за да проведе разговори с
Коментари Харесай

Борис Джонсън започна преговорите с Меркел

Борис Джонсън дойде в Берлин, с цел да организира диалози с Ангела Меркел, написа английският вестник The Independent.

В първото си европейско пътешестване като министър-председател, Джонсън се среща с немския канцлер, като се чака той да договаря с нея по отношение на Брекзит. Попитан дали счита да упрекна Европейския съюз за това, че не може да бъде реализирана договорка по Брекзит, Джонсън съобщи, че има задоволително благоприятни условия за съглашение, само че защитната уговорка за ирландската граница би трябвало да бъде отстранена.

„ Ако можем да я променим, можем да напреднем (в преговорите) доста бързо “, съобщи той.

Той добави, че е следил доста договаряния, които Брюксел е водил и нормално се е стигало до консенсус сред договарящите.

От своя страна Меркел съобщи, че Европейски Съюз деликатно следи събитията в английския парламент и че може да се откри решение по въпроса за ирландската граница, само че това още не се е случило, и че това може да стане през идващите няколко години или идващите 30 дни.

„ Имаме доста за разискване “, сподели канцлерът. Тя добави, че чака Англия да предложи опция на клаузата и че не е обвързване на немския канцлер да схваща взаимоотношенията сред Северна Ирландия и Република Ирландия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР