Борис Джонсън получи днес подкрепа в кампанията си за поста

...
Борис Джонсън получи днес подкрепа в кампанията си за поста
Коментари Харесай

Борис Джонсън получи подкрепата на отпаднал кандидат за лидер

Борис Джонсън получи през днешния ден поддръжка в акцията си за поста на министър председател на Англия. Един от някогашните му противници, последователят на Европейския съюз и министър на опазването на здравето Мат Ханкок застана зад кандидатурата му и сподели, че той съвсем несъмнено ще завоюва конкуренцията, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Джонсън, който е някогашен кмет на Лондон и външен министър, има солидна преднина в конкуренцията за поста водач на Консервативната партия и макар че към този момент отхвърля да взе участие в диспути със противниците си, известността му остава висока.

Повечето от другите петима кандидати признават, че Джонсън, чиято кариера бе придружена от гафове и кавги, съвсем несъмнено ще се класира за балотажа, при който решаващата дума ще е на редовите членове на Консервативната партия, множеството от които са за Брекзит. Продължава обаче борбата за това кой ще се изправи на балотажа против Джонсън.

Министърът на опазването на здравето Ханкок, който в петък отпадна от конкуренцията, през днешния ден съобщи, че Джонсън е най-хубавият избор за водач на торите. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР