Борис Джонсън не вярваше в Брекзит по време на референдума

...
Борис Джонсън не вярваше в Брекзит по време на референдума
Коментари Харесай

Джонсън не бил вярвал в Брекзит

Борис Джонсън не вярваше в Брекзит по време на референдума и поддържа акция за овакантяване на Европейски Съюз, " тъй като тя би подкрепила политическата му кариера ", твърди Дейвид Камерън, представен от Би Би Си. В фрагмент от мемоарната книга на някогашния английски министър председател, оповестен от в. " Сънди таймс ", той дефинира министър Майкъл Гоув, който дава отговор за подготовката за Брекзит без договорка, като " един надут Фаражист ". Двойката беше " дипломат на експертното оклеветяване и деформиране на истината в епохата на популизма ", написа Камерън. По думите му Гоув не е бил правилен нито на себе си, нито на Джонсън.

За някогашните си сътрудници Камерън написа: " Едно качество надделяваше - изменничество. Предателство към мен, и по-късно - изменничество към Борис ".

Най-новите разкрития идват след публикуването на различен фрагмент от записките на Камерън, в който той упреква двамата политици в " извънредно поведение " по време на акцията за референдума през 2016 година Бившият министър председател свика допитването, откакто даде заричане за него в предизборната акция на Консервативната партия. Той призоваваше за оставане в Европейски Съюз, само че загуби вота с 52% на 48% в поддръжка на развода с Брюксел и подаде оставка като министър председател малко по-късно.

Междувременно сегашният английски министър председател Борис Джонсън оприличи себе си с буйния персонаж от комиксите Невероятния Хълк в изявление, в което изрази също готовността си да изведе Обединеното кралство от Европейски Съюз на 31 октомври, съобщи Ройтерс. В. " Мейл он сънди " цитира Джонсън да споделя, че ще откри метод да заобиколи решението на Народното събрание, задължило го да отсрочи Брекзита. По думите му щял да направи това, с цел да избегне икономическия потрес от напускането без договорка.

" По-лудият Хълк побеждава, по-силният Хълк побеждава ", споделя Джонсън пред неделното издание и прибавя: " Хълк постоянно се измъква, няма значение какъв брой крепко е вързан и това е казусът с тази страна. Ние ще излезем на 31 октомври ".

Преди срещата си в понеделник с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер министър председателят показва " огромна убеденост " в триумфа. " Има доста, доста добър диалог за това по какъв начин да се оправим с проблемите на северноирландската граница. Постигнат бе голям прогрес ", споделя Борис Джонсън пред " Мейл он сънди ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР