Борис Джонсън не е предупреден за въздушния удар на САЩ

...
Борис Джонсън не е предупреден за въздушния удар на САЩ
Коментари Харесай

Джонсън не е предупреден за въздушния удар на САЩ в Ирак

Борис Джонсън не е предизвестен за въздушния удар на Съединени американски щати в Ирак , оповестява БиБиСи. Обединеното кралство разполага с 400 военнослужещи , основани в Близкия изток и работи дружно с американските сили в района .

Президентът Доналд Тръмп обаче не e съобщил на премиера на Обединеното кралство за нападението, което поръча и при което е погубен Солеймани.

Депутатът от Тори Том Тугендхат съобщи, че има " модел " в настоящия Бял дом да не споделя със своите съдружници , което е " въпрос, който тормози ". Бившият ръководител на Комитета по външни работи добави: " Отдавна имам вяра, че задачата на съдружниците е да можем да изненадаме враговете си, а не един различен . "

Смъртта на Солеймани " сигурно ще бъде голям удар върху иранския режим ", само че " безспорно ще има последствия " и другаде , съобщи Тугендхат.

Външният министър Доминик Рааб е беседва с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео в петък, макар че времето на диалога не е известно.
 Помпео: Съединени американски щати остават ангажирани с деескалация в Близкия изток
Помпео: Съединени американски щати остават ангажирани с деескалация в Близкия изток

Елиминирането на Солеймани е " отговор на закани за живота на американски жители "

Англия предизвести жителите си да заобикалят всевъзможни манифестации, маршове или шествия в Иран през трите дни на народен печал.

Освен войските , в Ирак има към 400 души английски личен състав . Войските са там, с цел да образоват иракски сили против " Ислямска страна ".

Кореспондентът по сигурността на БиБиСи Франк Гарднър по-рано съобщи, че има вяра, че никой във Англия не е получил индикации , че ще се организира въздушен удар , добавяйки: " Британското държавно управление значително е обхванато от изненада . "

Лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин съобщи, че " убийството на Съединени американски щати " е " извънредно сериозна и рискова ескалация ".

 Британия прикани за успокоение, откакто Съединени американски щати убиха иранския военачалник Солеймани
Британия прикани за успокоение, откакто Съединени американски щати убиха иранския военачалник Солеймани

Корбин: Правителството да отстоява против войнствените дейности и изразителност от Съединени американски щати

Действащият водач на либералдемократите, сър Ед Дейви, съобщи, че Иран се ръководи от " жесток режим ", само че упрекна президента Тръмп в " още веднъж коренно и неразумно ескалиране на напрежението в област, където поддържането на мира към този момент е на ръба на бръснача ".

Той прикани за неотложно изказване на Борис Джонсън по отношение на позицията на Обединеното кралство , като добави: " Обединеното кралство не би трябвало автоматизирано да следва каквато и позиция да заеме администрацията на Тръмп , а да работи с по-широка група от наранени страни в Организация на обединените нации ".

Външният секретар в сянка Емили Торнбъри: " От две години предизвестявам за безразсъдното тръпнене на Тръмп към война с Иран . Атаката нощес ни води още повече до ръба. Онези от нас, които потеглиха против войната в Ирак, би трябвало да са подготвени да тръгнат още веднъж и да подсигуряват, че няма да бъдем завлечени в този мрак ".

Депутатът от Зелената партия Карълайн Лукас прикани държавното управление на Обединеното кралство да осъди убийството и " да работи с сътрудниците в Съединени американски щати, за да се опълчи на безразсъдната и рискова външна политика на Тръмп ".
 Тръмп за Солеймани: В Иран не са толкоз тъжни
Тръмп за Солеймани: В Иран не са толкоз тъжни

" Той трябваше да бъде отхвърлен преди доста години "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР