Борис Джонсън коментира пред БиБиСи, че 74 души, затворени за

...
Борис Джонсън коментира пред БиБиСи, че 74 души, затворени за
Коментари Харесай

Джонсън: 74 осъдени за терор са освободени предсрочно

Борис Джонсън разяснява пред БиБиСи, че 74 души, затворени за гнет и освободени предварително, ще бъдат подложени на ново преразглеждане на решенията.

Министерството на правораздаването стартира незабавно преразглеждане след петъчната офанзива на Лондон бридж, при която наказаният терорист Хан - излежал половината от времето си - умъртви двама души.

Премиерът съобщи, че прекъсването на предварително освобождение би го спряло. Но лейбъристите упрекват обстановката със съкращения на бюджета и " пропуснати шансове за интервенция ".

28-годишният Хан, който бе убит от полицията по време на офанзивата, е затворен поради скрит план за бомбен атентат на Лондонската фондова борса през 2012 година.

През 2013 година Апелативният съд анулира присъда, заменяйки я с 16-годишен период, от който Хан би трябвало да изтърпи половината.

Той е освободен през декември 2018 година - при съблюдаване на " просторен лист с лицензионни условия ", разяснява помощник-комисарят на полицията Нийл Басу.

Премиерът съобщи, че е " отблъскващо ", че някой толкоз " рисков " като Хан може да бъде освободен от пандиза след " единствено осем години ".

Той упреква за освобождението на Хан на законодателство, въведено в границите на " държавно управление на левицата ", като упорства, че схемата за автоматизирано освобождение е въведена от лейбъристите.

" Аз съм новият министър председател ", изясни Джонсън. " Ние имаме друг метод. "

Той добави, че " аз се противопоставих на автоматизираното освобождение както през 2003 година, по този начин и през 2008 година и в този момент, когато съм министър-председател, ще подхваща стъпки, с цел да подсигурявам, че хора няма да бъдат освободени предварително, когато извършат... съществени полови, насилствени или терористични закононарушения ".

" Абсолютно скърбя за този факт, че този човек бе на улицата... и ще предприемем дейности против това нещо. "

Джонсън добави, че има " евентуално към 74 души ", които са обект на предварително освобождение след съществени закононарушения, добавяйки, че са подхванати дейности незабавно след офанзивата на " Лондон Бридж ", " с цел да се подсигурява, че няма опасност за обществото ".

Малко по-късно министерството на правораздаването удостовери цифрата е 74. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР