Борис Джонсън избра главния оперативен и финансов директор на телевизия

...
Борис Джонсън избра главния оперативен и финансов директор на телевизия
Коментари Харесай

Шеф в телевизия „Скай” ще съветва новия британски премиер по бизнес въпроси

Борис Джонсън избра основния действен и финансов шеф на телевизия " Скай " Андрю Грифит за собствен бизнес консултант. Това е едно от първите назначения, направени от Джонсън преди да поеме премиерския пост във Англия, съобщи Ройтерс. Новината, че Грифит към този момент ще работи в премирската канцелария, заяви основният изпълнителен шеф на " Скай " Джереми Дарок.

Грифит ще има за задача да оправи връзките с корпоративния бранш преди Брекзит.

Той стана основен финансов началник на малкия екран през 2008 година, когато Рупърт Мърдок беше неин притежател, и оказа помощ за основаването на най-голямата платена телевизионна мрежа в Европа, купена предходната година от корпорацията " Комкаст ". Грифит, който беше претендент на Консервативната партия, даде чартърен своята къща в Уестминстър, с цел да служи като база на Джонсън в конкуренцията за премиерския пост., съобщи Българска телеграфна агенция

Решението на Джонсън за назначението на Грифит контрастира с метода на досегашния министър-председател Тереза Мей към корпоративния бранш при започване на ръководството й, когато тя, наподобява, искаше да се дистанцира от огромния бизнес.

Грифит ще би трябвало да построи мостове сред бизнес средите и Джонсън, който споделя, че Англия ще напусне Европейския съюз непременно до 31 октомври.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР